Szabadidő

Nyílt nap lesz vasárnap a Gyermekvasúton

Rendhagyó nyílt napot rendez a Gyermekvasút vasárnap, a Széchenyi-hegyi végállomáson. A vonalon a hétvégén egy régi dízelmozdony és egy százévesnél is idősebb kocsi is közlekedik majd.

Nyílt napot rendez vasárnap a Széchenyi-hegyi végállomáson a Gyermekvasút, ahol a látogatók kipróbálhatják az állomás vasúti berendezéseit, nyomtathatnak jegyet, egyenruhába bújhatnak vagy kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. 

A hangosbemondó végig harsogni fog az önjelölt szpíkerektől, a váltókezelők is megosztják tudásukat az arra kíváncsiakkal, az állomáson álló motorvonaton pedig valódi vasutasfelszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgálók teendőit a látogatók. 

A C50-es dízelmozdony és a 113 éves kocsi
A C50-es dízelmozdony és a 113 éves kocsi

Ezen a hétvégén a hagyományos vonatokon kívül Széchenyi-hegy és János-hegy állomás között egy különleges kisvasúti szerelvény is közlekedik, amely egy C50-es típusú dízelmozdonyból és egy 113 éves kocsiból áll. Vasárnap délután a nosztalgia-motorvonat is szállít utasokat.

Azok a gyerekek, akit kedvet kapnak a vasúti szolgálathoz, regisztrálhatnak a február 4-én induló gyermekvasutas tanfolyamra is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top