Szabadidő

Kiakadtak a szülők, amiért a kitűnő tanulók ingyen kisvasutazhatnak

Sokak szerint ez diszkriminációnak minősül, mások örülnek a kedvezménynek. A Facebookon robbant a vita.

Néhány napos hír, hogy a MÁV jóvoltából idén is ingyen utazhatnak a budapesti gyermekvasúton a kitűnő tanulók. A kedvezmény idén július 15-ig vehető igénybe. A MÁV először tavaly rendezett ilyen akciót, akkor több mint 800 diák élt a kedvezménnyel két hét alatt.

Bár a gyerekek a jelek szerint örülnek a lehetőségnek, a kedvezmény nem aratott osztatlan sikert a közösségi oldalakon. Nem túlzás, hogy kisebb kommentháború alakult ki a Facebookon, miután terjedni kezdett a hír. Rengeteg olyan szülő van ugyanis, aki úgy gondolja, hogy az ingyen vasutazás egyenesen diszkriminációnak minősül, mert ezzel különbséget tesznek a jó és a gyengébb tanulók között. Az egyik szülő „elszomorítónak” nevezte a kedvezményt. Mások azt mondták, a kisdiákokban szorongást okoz, ha elvárják tőlük, hogy kitűnő legyen a bizonyítványuk.

A TV2 által megkérdezett szakértő ugyanakkor azt mondta: bár a büntetés valóban rossz hatással lehet a gyerekekre, a motiváció azonban fontos, a siker utáni jutalom pedig jó hatással van rájuk.

A gyerekjegy egyébként kedvezmény nélkül sem kerül sokba, mindössze 400 forint, míg a felnőttjegy 800.

A TV2 riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top