nlc.hu
Szabadidő

Segít a MÁV azoknak, akik megnéznék a tűzijátékot

Kedvezményes jeggyel segít a MÁV a tűzijátékra utazóknak

Leginkább azoknak éri a 2000 forintos menettérti jegy, akik 100 kilométernél messzebbről érkeznek.

A vonatokon és a Volánbusz járatain is felhasználható a MÁV kedvezményes, kétezer forintos, Tűzijáték 2022 nevű menettérti jegye, amivel a most szombatra halasztott budapesti tűzijátékra érkezőket szeretné segíteni a vasúttársaság – erről a MÁV Zrt. szóvivője beszélt az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Biber Anett hozzátette, hogy a jegyet akár úgy is igénybe lehet venni, hogy Budapestre vonattal érkeznek, a fővárosból pedig busszal utaznak haza az emberek.

Tüzijáték.

Fotó: Pixabay

A jegyeket pénteken és szombaton és a hazaútra még vasárnap is lehet használni, a szóvivő ugyanakkor jelezte, hogy a menetjegy a vasúton a második kocsiosztályra szól, a felárak (például az IC helyjegyé) megfizetése vagy az autóbuszok kiegészítő jegyeinek megváltása alól nem mentesít. 

Biber Anett szerint a kedvezményes jegy leginkább azoknak éri meg, akik 100 kilométernél messzebbről érkeznek az ünnepi rendezvényre.

A családoknak, csoportoknak további kedvezmény is jár. A jegy egy utazó esetében 2000 forint, de ha ketten utaznak, 2800 forint, tehát 800 forinttal több. Három utazó esetében szintén 800 forinttal emelkedik az ár, ha pedig négyen utaznak, akkor összesen 4400 forintot kell fizetni. A családok esetében ez az ár még kedvezőbb, mint ha a családos kedvezményt vennék igénybe: két szülő két gyerekkel mintegy hatezer forinttal utazhat olcsóbban.

A szóvivő felhívta a figyelmet a MÁV applikációjára, ahol külön menüpont alatt lehet megvásárolni a kedvezményes jegyeket.

Mint ismert, augusztus 20-án az ünnepi tűzijáték elhalasztásáról döntött az illetékes operatív törzs a várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt. Miután a 80 százalékos valószínűséggel előre jelzett esős időjárás elmaradt, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökét és a szervezet szakmai elnökhelyettesét indoklás nélkül elbocsátották. A 444 arról számolt be, hogy a történtek miatt 42 ország meteorológusai és időjárás-jelentői álltak az OMSZ kirúgott vezetői mellé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top