Szabadidő

Pénteken már melegünk lesz

Bármilyen hihetetlenek tűnik, holnap már kétszer olyan meleg lesz, mint ma, pénteken pedig akár 12 fok is lehet, pluszban.

Bizonyára nagyon sajognak az ízületeik azoknak, akik érzik csontjaikban az időjárás változását. Nem tévednek, már tegnap óta melegedik az idő, de csak holnap ugrik igazán nagyot a hőmérséklet. Míg ma az országban nem volt ritka a +6 fokos maximum sem, holnap már 11, míg pénteken 13 fok is lehet.

Pénteki maximum hőmérsékletek - forrás: kiderul.hu
Pénteki maximum-hőmérsékletek – forrás: kiderul.hu

Annak ellenére lesz 11 fok holnap, hogy északkeleten–északon többnyire borult lesz az idő, másutt rövid időszakokra süt csak ki a nap. Keleten–északkeleten elszórtan valószínű eső, az északkeleti határvidéken még ónos eső is lehet. A déli–délnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –1 és +4 fok között alakul, de északnyugaton–nyugaton –2, –3 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 11, északkeleten 0 és +3 fok között várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken viszont közepesen és erősen felhős időszakok mellett rövidebb időre szinte mindenütt kisüthet a nap. Napközben legfeljebb néhol lehet kisebb eső. A déli–délnyugati szél a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten 2 és 7, másutt 7 és 12 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top