Szabadidő

15 izgalmas és érdekes könyv, ami miatt még jobban várjuk a tavaszt

Mi már nagyon várjuk a tavaszt, amikor kint lehet olvasgatni egy padon a napfényben és a virágzó természetben. Összegyűjtöttünk 15 érdekes és izgalmas könyvet, amit a kiadók hamarosan megjelentetnek. Neked csak választanod kell, belemerülnöd, és meglásd, mire a végére érsz, már tavasz is lesz!

Az új évszak nemcsak a természetbe hoz izgalmas változásokat, hanem a magyar könyvpiac is felébred, és rengeteg érdekes és szórakoztató olvasmány érkezik. A kiadók februárban az izgalmas krimiken, a romantikus és a történelmi olvasmányokon túl sorsfordító regényekkel és tanulságos, gyerekeknek szóló könyvekkel is megörvendeztetik a könyvmolyokat. 

Válogass te is kedvedre a listánkból, hiszen összegyűjtöttük egy kupacba azt a 15 könyvet, amire mi már szemet vetettünk. Az előrendelhető könyveket keresd az online könyvoldalakon és februártól a boltok polcain. 

Arnaldur Indridason: Rókalyuk

Az Animus Kiadó a legjobb választás, ha skandináv krimiről van szó. Arnaldur Indridason izlandi író neve már nem ismeretlen a magyar könyvpiacon. A Gyalázat, a Hipotermia, a Hidegzóna, a Távoli hangok krimik írója most egy új könyvsorozatot hoz el a krimirajongóknak. A Rókalyuk főszereplője Erlendur felügyelő, aki, miközben saját családjának súlyos és sötét titkát próbálja felgöngyölíteni, egy eltűnt asszony ügyébe keveredik bele. A nyomozás nem úgy halad, ahogy kellene, mert különleges erők gátolják a felügyelőt. Vajon hogyan végződik az izgalmas nyomozás a fjordok földjén? Ha krimi rajongó vagy, akkor ne hagyd ki ezt a könyvet!

B. A. Paris: Minden kis apróság 

B.A. Paris legutóbbi krimije, a Zárt ajtók mögött óriási siker lett, a történet megfilmesítés jogai is elkeltek. Az írónő legújabb könyvében Cass Andersont ismerhetjük meg, akit múltjának szerencsétlen ballépése üldöz. Cass nem segített egy nőnek, a nő pedig most halott. Casst nyomasztja a bűntudat, amitől egyre feledékenyebb és zavartabb lesz, később a lakásában különös nyomokat fedez fel… B.A. Paris új regényében ismét megmutatja a lélek legsötétebb mélyét.

Patricia Gucci: Gucci, egy divatház története 

A Gucci divatház neve mindenkinek ismerősen cseng, aki egy kicsit nyitott a divat világára. A híres divatház mögött azonban egy különleges családi történetet rejtőzik, amiben most betekintést nyerhetünk. Ez a könyv Patricia Gucci szüleinek (Aldo Gucci és Bruna) elhallgatott szerelmi történetét tárja elénk. Patricia a szülei egymásnak írt szerelmes levelei és soha nem látott családi fényképekre támaszkodva írta meg ezt a különleges történetet, amit átitat a tiltott szerelem és a divat összekapcsolódása. 

Polcz Alaine: Asszony a fronton 

Egy különleges visszaemlékezés jelenik meg idén új borítóval, új kiadásban a Jelenkor Kiadónál. Polcz Alaine életműsorozatának fontos, és különleges része az Asszony a fronton című regény, amelyben megrendítő visszaemlékezésekből tudhatjuk meg, hogy milyen volt az élet a háború idején. Aki olvasta a könyvet, az mondja, hogy nem tudja felejteni Alaine történeteit. 

Lauren Groff: Vágy és végzet 

Egy házasság különleges történetét mutatja be Lauren Groff író, akit számos díjjal tüntettek már ki. A történet két főszereplője Lotto ​​és Mathilde, akik megismerkedésük után két héttel össze is házasodnak, ám a család támogatását elvesztik emiatt, és kénytelenek maguk boldogulni New Yorkban. A megpróbáltatások közben egyre többet megtudnak egymásról, a kapcsolatukról és önmagukról is. 

E. L. James : A sötét ötven árnyalata 

A szürke ötven árnyalata könyv és film után itt a várva várt történet folytatása. A filmes borítóval megjelenő könyvet Christian Grey előszavával egészítették ki, és a borítón a film két főszereplője, Dakota Johnson és Jamie Dornen látható . A sötét ötven árnyalata február közepétől a mozikban is látható, ám addig érdemes feleleveníteni a történetet, melyben Anastacia és Christian Grey kapcsolatának alakulását követhetjük végig. A történet második részében nincsenek titkok, hazugságok és maszkok, ellenben van egy sötét nő, aki felbukkan Christian múltjából, és kapunk egy különleges krimiszálat is az erotikus jelenetek mellett. 

15 izgalmas és érdekes könyv, ami miatt még jobban várjuk a tavaszt

Még több könyvajánló az NLCafén:

Kortárs szerzők művei: Az első antológia

Tizenöt kortárs magyar szerző vállalkozott arra, hogy egy-egy rövid novellában megmutatja annak a bizonyos “elsőnek” a különlegességét. Az első szex minden nő és férfi életében megismételhetetlen, félelmetes, vagy éppen izgalmas élményként él. Dragomán György, Fiala Borcsa, Garaczi László, Gimesi Dóra, Grecsó Krisztián, Háy János, Kalapos Éva Veronika, Karafiáth Orsolya, Lakatos Levente, Mészöly Ágnes, Molnár T. Eszter, Nagy Ildikó Noémi, Németh B. Eszter, Nyáry Krisztián,Tasnádi István olyan történeteket írt, amiket garantáltan nem felejtünk el majd. 

Lucinda Gray: Aranykalitka  

Milyen lehetett az 1820-as években egy amerikai farmon felnövő lány élete, aki egy csapásra Anglia legelőkelőbb hölgye lesz? Lucinda Gray könyvében megismerhetjük a 16 éves Katherine Randolph életét, aki váratlanul csöppen bele az elit világba bátyjával együtt. Ám ahelyett, hogy a lány boldogan élvezhetné a hirtelen jött vagyont, bátyja szörnyű balesetével és a birtok körül ólálkodó sötét árnyakkal kell szembeszállnia. Az Aranykalitka jól bemutatja a kor különleges hangulatát, ahol a gyönyörű habos ruhák, és élére vasalt szmokingok mögött sok gonoszság is meghúzódik. 

Nicolas Barreau: Egy este Párizsban

A nő mosolya, és A világ végén megtalálsz című könyvek írója újabb szerelmes történettel jelentkezik. Nicolas Barreau most egy különleges mozi tulajdonosának romantikus kalandját meséli el. Alain, a mozi javíthatatlan álmodozója közel kerül egy piros kabátos nőhöz, aki minden szerdán a mozi vendége. Egyik nap azonban a nő nem jön többet, Alain pedig a fejébe veszi, hogy megtalálja. Vajon sikerül neki? Hol találja meg álmai asszonyát? A férfi sok kalandon át bolyong a francia fővárosban, ahol mindent körülvesz a romantika és a szerelem. 

Kristin Hannah: Fülemüle

A helyszín Franciaország, ahol 1939-ben tombol a II. világháború. A történet két nővérről szól, akik veszélyes utakon indulnak el, hogy túléljék a háború szörnyűségeit. Vivienne kislányával kénytelen lesz a megszálló németekkel egy fedél alatt élni, míg szertelen húga, Isabelle egy partizánba szeret bele. A szerelem és a szabadság körülszövi a történetet, melyben két főszereplőnk révén betekinthetünk a női lélek legmélyebb érzéseibe. 

Catherine LeBlanc – Eve Tharlet: Akkor is szeretnél?

Csodás történet az anyai szeretetről, mely egy egy medvecsalád által vezeti be a gyerekeket az érzelmek világába. A történet főszereplője Kismackó azon tűnődik, hogy anyukája akkor is szereti-e majd őt, ha rosszalkodik, vagy rosszat csinál. A kedves mesét Szabó T. Anna és fia, Dragomán Pali közös fordításában olvashatod el. 

Oliver Jeffers: A pingvin és a kisfiú 

“Volt egyszer egy kisfiú, aki egy napon egy pingvint talált az ajtaja előtt.”  Így kezdődik Oliver Jeffers megható története, amiből a gyerekek megtanulhatják az összetartozás és a közös élmények fontosságát. Az illusztrált mesekönyv szorongásfeloldó gyakorlatokkal segíti a legkisebbeket. 

 Jodi Ellen Malpas  Egy éjszaka ígérete

Az erotikus regények egyik királynője új történetbe kezdett. Az Egy éjszaka ígérete főszereplője Livy, aki egy átlagos napon egy kávézóban találkozik egy nagyon titokzatos férfivel. A nő azt gondolja, hogy nem látja többet ezt a pasast, de aztán talál egy szalvétára írt üzenetet, amin a férfi egy éjszakát ígér a nőnek. Semmi kötődés és semmi érzelem, csak színtiszta erotika és vágy. Livy szeretné megismerni a férfit, aki minden gondolatát leköti, mióta megpillantotta, de fél, hogy ezzel valami olyasmit tesz, amiből nincs kiút. Van annyira erős a vágy, hogy mindent felülírjon? Egy éjszaka tényleg megváltoztathat két embert? 

Santa Montefiore: A ház a tengernél 

Két csodás tengerparti házat és lakóikat ismerhetjük meg ebben a nagyívű romantikus történetben.  Az egyik történet főszereplői egy toszkán villa lakói, Floriane és Dante, akik gyerekkoruk óta ismerik egymást, majd házaspárként láthatjuk őket viszont, de egy múltbéli esemény összekuszálja az életüket. Van azonban egy másik tengerparti ház angliai zöld vidékén, Devonban, amire rossz idők járnak. A tulajdonosnő felfogad egy festőt, aki tanítgatja a ház lakóit, de a festőről kiderül, hogy nem az, akinek mondja magát… Hogy hogyan kapcsolódik a két ház története egymáshoz? Santa Montefiore varázslatos regényéből kiderül! 

Daniel Arasse: Leonardo  

Leonardo da Vinci igazi multitalentum volt a maga korában. Találmányait és festményeit mai napig használják, értelmezik és kutatják. Daniel Arasse bemutatja a festőként, szobrászként, építészként, mérnökként és feltalálóként tevékenykedő Leonardót, akinek munkái által jobban megismerhetjük a géniuszt, akinek képzelete nem ismert lehetetlent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top