Szabadidő

Fischer Iván kiállt zenészéért Donald Trumppal szemben

A Budapesti Fesztiválzenekar egyik csellistáját nem akarták beengedni Amerikába Donald Trump kitiltási rendelete miatt. De Fischer Iván elolvasta a rendeletet, és panaszt tett.

Veszélybe került a Budapesti Fesztiválzenekar amerikai turnéja, miután az egyik – iraki-magyar kettős állampolgárságú – csellistáját nem akarták beengedni az Egyesült Államokba Donald Trump kitiltási rendelete miatt.

Az új amerikai elnök ugyanis beutazási tilalmat rendelt el több muszlim ország, köztük Irak, Irán és Szudán állampolgáraival szemben.

Fischer Iván karmester a Borsnak mondta el, hogy az első gondolata az volt, hogy ebbe nem nyugodhat bele, mert sosem egyezne bele abba, hogy zenészei közül bárki hátrányos megkülönböztetést szenvedjen el származása, vallása, bőrszíne vagy más okok miatt.

Épp ezért átolvasta a jogszabályt, melyből kiderül, hogy a tilalom nem vonatkozik a kettős állampolgárokra. Így végül az amerikai nagykövetség megadta a beutazási engedélyt a 32 éve Magyarországon élő, iraki származású csellistának is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top