Szabadidő

Az év egyik legjobb előadásának választották a Fesztiválzenekar Requiemjét

A Budapesti Fesztiválzenekar által előadott Mozart-mű is bekerült egy brit lap válogatásába, amely az idei év legjobb előadásait gyűjtötte össze.

A The Daily Telegraph brit lap kritikusai az idei év 30 különböző zenei előadását rangsorolták. A felsorolásba David Bowie-tól az orosz Bolsoj színház műsoráig sok minden és mindenki belefért.

A Fischer Iván által vezetett Budapesti Fesztiválzenekar a BBC Proms műsorán adta elő Mozart Requiemjét, amelyet a kritikusok titokzatosnak és intimnek találtak. A magyar zenészek ezzel a 18. helyre kerültek a Telegraph listáján, és olyan világsztárokat utasítottak maguk mögé, mint például az ausztrál Nick Cave.

A lista első helyére az idén elhunyt David Bowie Blackstar című albuma került. A legendás zenész 69. születésnapján adta ki a nagylemezt, majd két nappal rá elhunyt.

A Telegraph kritikusai 2016 legrosszabbjait is összegyűjtötték, a lista élére az Öngyilkos osztag című film került, a második helyet a kanadai Justin Bieber szerezte meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top