Szabadidő

Itatókkal segítenek a szomjazó koaláknak

A globális felmelegedés miatt kiszáradó élő környezetben egyre több koalát fenyeget a szomjhalál egész Ausztráliában. Néhány lelkes állatbarát szerencsére segített nekik.

A koalák normálisan az eukaliptuszlevelekből nyerik a hidratáláshoz szükséges nedvességet, a globális felmelegedés okozta hőség és a pusztító erdőtüzek miatt azonban kiszáradtak a rendelkezésükre álló források. 

Itatókkal segítenek a szomjazó koaláknak 

Egy ausztrál farmer, Robert Frend sietett a szomjazó koalák segítségére, aki különleges találmányával (amit Blinky Drinkers névre keresztelt) biztosít ivóvízet az állatoknak. A szerkezet voltaképpen egy fatörzsekre erősíthető itató, amiből a koalák bármikor ihatnak.

 

A kutatók aggódva figyelik, amint a koalák életkörülményei és szokásai változnak – szakértők szerint ez a globális felmelegedés következményeivel hozható összefüggésbe. Ausztráliában már így is csupán 43 000 vadon élő koala maradt.

 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top