Szabadidő

Leolvasztotta az internetet a vízért esdeklő perui kóbor kutya

A dél-amerikai országban hetek óta súlyos áradások pusztítanak, mostanra már a főváros vízellátását is veszélybe sodorták. És nem csak az emberek szomjaznak.

Az év eleje óta tartó heves esőzések és a felhőszakadások nyomában járó iszapáradások eddig 62 ember halálát okozták és 12 ezer lakóházat pusztítottak el Peruban. Az áradások nem csak a lakosok életét veszélyeztetik, több helyen is megrongálták az ivóvízhálózatot is. Így többek között a fővárosban, Limában is korlátozni kellett a vízszolgáltatást, miután az egyik szolgáltató, a Sedapal szennyeződést talált az ivóvízben.

Leolvasztotta az internetet a vízért esdeklő perui kóbor kutya

A szolgáltató ígérete szerint igyekszik mindent megtenni azért, hogy mihamarabb megoldja a problémát, eddig kevés sikerrel. Hogy a városlakók ne maradjanak víz nélkül, a város vezetése hatalmas, ivóvízzel teli konténereket helyezett el Lima több pontján.

Ennek ellenére nem mindenki jut hozzá elegendő mennyiséghez. Néhány napja egy szomjas kóbor kutyáról készült videó járja az internetet. A rövidke felvételen az látszik, ahogy a kétségbeesett négylábú egy vödörrel a szájában próbál vizet koldulni magának, ám a járókelőknek nem esik meg rajta a szívük. Nem úgy az internetezőknek, akik egymás után osztották meg a szívszaggató felvételt.

 

Olvass még többet kóbor kutyákról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top