Szabadidő

Miki egér és Donald kacsa munkáját is elveszik a robotok

A Disney olyan szabadalmi beadványokat nyújtott be, amelyek arra utalnak, hogy hamarosan robotok vehetik át a Disneylandből is ismert, ember nagyságú figurák szerepét.

A Disney élményparkjaiban szigorú szabályok szerint teljesítenek szolgálatot az ismert mesehősöket életre keltő színészek. A jelmezekbe bújt dolgozóknak tilos például dohányoznia és a jelmezek fejrészét sem vehetik le a nyilvánosság előtt, hogy ne okozzanak traumát a gyerekeknek. Miki egérből pedig csak egyetlenegy lehet a park területén minden nap, hogy a gyerekek számára valódi élményt jelentsen, ha találkoznak vele.

Annak érdekében, hogy a figurák bőrébe bújt színészek időnként pihenőhöz jussanak, vagy például fel tudják keresni a mosdót, valóságos föld alatti labirintus húzódik a Disneylandek alatt, ahol így észrevétlenül tudnak közlekedni.

Miki egér a világ legértékesebb figurája, több mint ötmilliárd dollárt ér
Miki egér a világ legértékesebb figurája, több mint ötmilliárd dollárt ér

Ennek azonban hamarosan vége szakadhat, a Disney ugyanis olyan szabadalmi kérelmeket nyújtott be, amelyek “humanoid robotok” kifejlesztésére utalnak, amelyek ráadásul képesek az “emberekkel folytatott interakcióra és a lágy érintésekre”.

A szabadalmi beadványokban szereplő indoklás szerint, “mivel a robotok akár fizikailag is kapcsolatba léphetnek a gyerekekkel, ezért a szerkezetüknek puhának, de ellenállónak kell lennie”.

A szabadalmi kérelemhez csatolt műszaki rajz a robotok belsejéről (Fotó: uspto.org)
A szabadalmi kérelemhez csatolt műszaki rajz a robotok belsejéről (Fotó: uspto.org)

A beadványokhoz csatolt műszaki rajzokon látható a tervezett robotok felsőteste, amelynek puha borítása lehetővé teszi, hogy együtt játszhassanak a gyerekekkel. A tervek szerint a gépesített Mickey egereket és Donald kacsákat 3D-nyomtatással hoznák létre.

A robotok puha külső borítása (Fotó: uspto.org)
A robotok puha külső borítása (Fotó: uspto.org)

“A robotok mozdulatait létező animált figurákról (vagyis a Disney-rajzfilmek szereplőiről) mintázták” – áll a szabadalmi beadványban.

A Disney egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy mikor várható a robotok megjelenése a cég élményparkjaiban vagy egyéb rendezvényein.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top