nlc.hu
Szabadidő

Új részt kap a Jégvarázs és a Toy Story is

Nagy bejelentést tett a Disney: jön a Jégvarázs 3

Az elmúlt évek legnagyobb Disney-kasszasikerének számító animáció mellett új részt kap a a Toy Story – Játékháború és az Állati nagy balhé (Zootopia) is.
jégvarázs

Folytatás készül a Walt Disney vállalat legnépszerűbb animációs filmjeihez, többek között érkezik a Jégvarázs harmadik, a Toy Story  Játékháború ötödik része, és egy új Avatar-élménypark is nyílik Disneylandben – írta a Variety című amerikai filmes szaklap csütörtökön.

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója a cég negyedéves eredménybeszámolóját követően a rajongóknak jelentette be a közelgő újdonságokat. A vállalat vezetője közölte, hogy érkeznek a Jégvarázs (Frozen), a Toy Story – Játékháború és az Állati nagy balhé (Zootopia) animációs filmek folytatásai, illetve Disneylandben egy új Avatar élménypark is nyílik hamarosan.

A Toy Story – Játékháború animációs filmsorozatnak eddig már négy részét, és legutóbb egy különkiadását is bemutatták a mozik. A végtelenen túl: Buzz Lightyear útja című különkiadás jegyeladásai azonban elmaradtak a Játékháború harmadik és negyedik részének bevételétől, melyek több mint egymilliárd dollárt (385 milliárd forint) termeltek a mozipénztáraknál.

Ezzel szemben a 2013-ban bemutatott Jégvarázs című animációs film első része hatalmas sikert aratott a mozikban, és a 2019-ben debütált második rész is 1,4 milliárd dolláros (539 milliárd forint) bevételt termelt. A két mozifilmen túl készült még Jégvarázs témájú Brodaway-musical, jégrevü, számos rövidfilm, televíziós különkiadás és könyv is.

Iger azt is bejelentette, hogy a kaliforniai Anaheimben található Disneylandben egy új Avatar élménypark nyílik hamarosan, mely az orlandói produkcióhoz hasonlóan James Cameron alkotásának, az Avatar című sci-finek a világára épül.

Az Avatar 2009-ben minden idők legnagyobb bevételét érte el 2,9 milliárd dolláros jegyeladásával. A tavaly év végén bemutatott Avatar: A víz útja tíz évvel később folytatta a film hőseinek életét, és két hónap alatt már 2,178 milliárd dolláros (838 milliárd forintos) bevételt termelt. Magyarországon az Avatar volt az első film, amelynek jegybevétele átlépte az egymilliárd forintot, a második rész pedig újabb mérföldkövet ért el, a hazai jegyeladások már meghaladták a kétmilliárd forintot. James Cameron rendező elmondása szerint az Avatar harmadik része 2024 decemberében kerül a mozikba, a negyedik epizód 2026 decemberében, az ötödik pedig 2028 decemberében várható.

A Walt Disney vállalat a negyedéves beszámoló szerint nehéz időszakon van túl, a Disney+ streamingszolgáltató 2,4 millió előfizetőt veszített 2022 utolsó három hónapjában, és a cég átszervezésének részeként 7000 munkahelyet szüntetnek meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top