Szabadidő

A Jégvarázs hóembere is home office-ból dolgozik

A népszerű animációs figura egy új sorozattal szórakoztatja az otthoni karanténban ülő gyerekeket.

A koronavírus megjelenése drámai hatással volt a filmiparra, gyakorlatilag szinte az összes forgatás leállt, a premierek csúsznak, az otthon maradó embereknek be kell érniük az internetes tartalmakkal, na meg az olyan streaming szolgáltatók kínálatával, mint az HBO GO vagy a Netflix.

Szerencsére azért a filmesek is feltalálják magukat, legalábbis erre utal a Disney legújabb húzása. A Disney Animation ugyanis a napokban jelentette be a hivatalos Twitter-csatornájukon, hogy amíg a járvány elvonul, különleges sorozattal kedveskednek majd azoknak a gyerekeknek, akik most otthon tanulnak és élik az életüket.

Persze, a valódi színészekkel forgatott, úgynevezett live action alkotásokra még egy picit várni kell, de az animációs művek készítői most előnyben vannak, hiszen a grafikához nem feltétlenül van szükség egy filmstúdió teljes infrastuktúrájára.

Erre húzott lapot most a Disney is, a most bejelentett, internetre érkező sorozat főszereplője ugyanis nem más, mint Olaf, a hazánkban is óriási sikerrel vetített Jégvarázs minden lében kanál hóembere. Az At Home With Olaf (Otthon Olaffal) című sorozatot a Disney veterán animátora, Hyrum Osmond rajzolja meg, aki korábban olyan alkotásokon dolgozott, mint a Vaiana, a Rontó Ralph vagy épp az Aranyhaj és a nagy gubanc. A Jégvarázs stábjában pedig az ő feladata volt, hogy Olaf minden jelenetben tökéletesen nézzen ki. A hóembernek ezúttal is Josh Gad kölcsönzi majd a hangját, az új sorozat érdekessége pedig, hogy mind ő, mind Osmond home office-ban dolgoznak majd, és az interneten kommunikálnak egymással a gyártás során. Josh Gad egyébként más projekteken is dolgozik, de rendszeresen olvas esti meséket is az internetező gyerekeknek.

Az epizódokban – akárcsak a Disney Animation Twitter-oldalára kikerült előzetesben – Olaf egyedül szerepel majd, ami érthető, hiszen Osmond mellett rengeteg szakember dolgozott még rajta, hogy a Jégvarázs szereplői életre keljenek, nem beszélve az olyan szinkronhangokról, mint Kristen Bell, Idina Menzel vagy épp Alan Tudyk.

A Disney egyelőre csak annyit közölt, hogy a sorozat ezen a héten indul, azt még nem tudni, milyen rendszerességgel jelentkezik majd Olaf, de az biztos, hogy a közönség nagyon hálás lesz, hogy egy picit visszatérhet a Jégvarázs mesebeli világába.

További cikkeink karantén alatt nézhető–hallgatható kulturális tartalmakról:

Olaf várhatóan hetente jelentkezik majd legújabb kalandjaival (Forrás: Disney)

Olaf várhatóan hetente jelentkezik majd legújabb kalandjaival (Forrás: Disney)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top