Szabadidő

A jövő héten újra látható lesz Munkácsy Golgotája

Egy rövid idő erejéig újra teljes egészében lesz látható Debrecenben a Munkácsy-trilógia, ugyanis jövőhéten szombaton leveszik az eddig takarásban lévő Golgota című festményről a leplet.

Újra együtt lehet majd látni Munkácsy Mihály híres trilógiáját, a Krisztus Pilátus előtt, az Ecce homo és a Golgota című festményeket – közölte Papp László, Debrecen polgármestere

Ez azt jelenti, hogy sikerült megegyezni a Golgota tulajdonosával, Pákh Imrével arról, hogy a képet egy majdnem kétéves takarás után ismét a látogatók elé tárja. A polgármester szerint a szó szerinti leleplezésre nagy szükség volt, ugyanis nincs Múzeumok Éjszakája a Munkácsy-trilógia nélkül – mondta Papp László.

A jövőhéten újra látható lesz Munkácsy Golgotája

A tervek szerint jövő héten szombaton korán reggel leplezik le a Golgotát, a képet ezen a napon a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat zárásáig meg lehet majd nézni a Déri Múzeumban. Ezt követően pedig a következő héten keddtől péntekig, azaz június 27-től 30-ig láthatja a közönség.

Pákh Imre 2015 augusztusának végén takartatta le a festményt, mert jogsértőnek tartotta, hogy a Miniszterelnökség kezdeményezésére levédették a képet, így azt nem lehet kivinni az ország területéről, a Déri Múzeumból is csak állami engedéllyel lehet elszállítani.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top