Szabadidő

Elrabolták a holland Keresem a családom stábját

Egy örökbe fogadott nő édesanyja után kutattak Kolumbiában.

Két holland újságírót elraboltak a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) nevű baloldali kolumbiai gerillaszervezet fegyveresei – jelentette a helyi média hétfőn a hatóságokra hivatkozva.

Az eset a Venezuelával határos Norte de Santander megyében történt. A két holland újságíró, a 62 éves Derk Johannes Bolt és az 58 éves Eugenio Follender egy holland házaspár által örökbe fogadott kolumbiai nő édesanyja után kutatott, amikor túszul ejtették őket.

A másfél-kétezer fegyveresből álló ELN a második legnagyobb kolumbiai lázadócsoport, 1964 óta folytat harcot a kormánnyal, és gyakran hajt végre emberrablást váltságdíj reményében. A kolumbiai kormány béketárgyalásokat kezdett az ELN-nel, miután tavaly novemberben már békét kötött a nagyobbik baloldali gerillaszervezettel, a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erőkkel (FARC). A béketárgyalások Brazília, Norvégia, Kuba, Chile, Venezuela és Ecuador védnöksége alatt zajlanak Quito közelében, egy birtokon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top