Szabadidő

Csörgőkígyó mart meg egy férfit Heves megyében

Heves megyében csörgőkígyó mart meg egy férfit, akit csak Budapesten tudtak szakszerűen ellátni, mert az egri kórházban nem volt ellenszérum.

Egy amerikai csörgőkígyó mart meg egy férfit csütörtök este a heves megyei Felsőtárkányban. A kígyót a férfi kedvtelésből tartotta, vélhetően a kígyó is hasonló okok miatt marta meg a gazdáját. A kígyó a férfi kézfejébe harapott bele, konkrétan az egyik méregfogával okozott 2 centiméteres sebet.

A férfi a sebesülésével egyből az egri kórházba sietett, de onnan ellenanyag hiányában a budapesti Honvédkórházba irányították.

Csörgőkígyó a terráriumban

Dr. Zacher Gábor, a MH Egészségügyi Központ Honvéd Kórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának osztályvezető főorvosa és toxikológusa szerint a bejuttatott méreganyag banális mennyiségű volt, de egy egérrel végzett volna. Ettől függetlenül a sérült férfit ellátták, egyelőre két adag ellenmérget juttattak a szervezetébe, állapota stabil, orvosi megfigyelés alatt áll – írja a Heol.

Egy nagyobb dózis a csörgőkígyó mérgéből súlyosan károsítja az érfalakat, és maradandó károsodást is okozhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top