Szabadidő

Cseh László elárulta, meddig szeretné folytatni az úszást

Cseh László még csak 31 éves, de lassan itt az ideje elgondolkodni, hogy mikor vonuljon vissza a versenyszintű úszástól. Elárulta, melyik az a bajnokság, amin még mindenképpen részt szeretne venni.

A budapesti vizes vb-n 200 méter pillangón megszerzett ezüstérem újabb lendületet adott Cseh Lászlónak, hogy még néhány évig folytassa a versenyzést. Az úszó a Blikknek azt mondta, hogy fantasztikusan sok erőt adott neki a hazai szurkolóközönség, ezért reményei szerint még a 2020-as rövid pályás Európa-bajnokságon is ott tud majd állni a rajtkőnél. Három év múlva ugyanis ugyancsak Budapesten rendezik meg az említett Eb-t. 

“Megpróbálok még addig úszni. Talán minden évben nagy versenyt kellene rendeznünk” – mondta. 

Cseh László elárulta, meddig szeretné folytatni az úszást

A magyar úszó 2003 óta minden világbajnokságról éremmel térhetett haza, de másként kell felkészülni harmincévesen a versenyekre, mint 18 évesen: “Óriási szerepe van benne a regenerációnak. Erre jobban oda kell figyelni, mint egy tizennyolc évesnek. Viszont a tapasztalatomból kifolyólag több visszajelzést tudok adni az edzőmnek magamról, ez pedig a tréningeken és a versenyeken is hasznomra válik.”

Most egy hónapot pihenni szeretne, szeptemberben tér vissza az uszodába.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top