Szabadidő

Felnőtt több generáció, amíg Szocsiból megérkezett a levél Prágába

Évente alig 90 kilométert tett meg az 1989-ben feladott levél. Szocsit és Prágát, úgy tűnik, fényévek választják el egymástól – a posta időszámítása szerint legalábbis.

Az egykori szovjet üdülőhelyen barátkoztak össze Ivan Hanus szülei a levél feladójával, egy orosz orvosnővel. Barátságuk a hatalmas távolság ellenére tartós volt, rendszeresek voltak köztük a levélváltások, és többször meg is látogatták egymást.

A 1989. március 7-én Szocsiban feladott levelet idén tavasszal kézbesítették a 64 éves férfi prágai címére. Édesanyja, a levél címzettje azonban sajnos már nem olvashatja az üdvözlőlapot, melyben az orvosnő a nemzetközi nőnap alkalmából köszönti őt, mivel 22 éve halott.

 “A távolság Prága és Szocsi között 2599 kilométer. A levél 28 év és 19 nap, vagyis 10 246 nap alatt ért Prágába. Ha egy teknősbéka vitte volna óránkénti 500 méteres sebességgel, a kézbesítés 216,5 napot vett volna igénybe. Ha a teknős csak napi nyolc órát dolgozott volna, akkor 649 nap alatt kézbesítette volna a levelet, ami még így is tizenötször gyorsabb lett volna, mint a posta” – mondta Miroslav Marek múzeumigazgató.

A küldeményt a pelhrimovi Rekordok és Furcsaságok Múzeumában állították ki. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top