Szabadidő

Illegális kaszinót nyitottak, hogy összeszedjék a lányuk tandíját

Ha léteznek filmek, amiknek be kéne tiltaniuk az előzetesét, akkor A szerencse háza mindenképp ide sorolandó. Mert mi marad egy vígjátékból, ha a trailerben ellövik a poénok hetven százalékát?

Manapság egyre kevesebb az olyan film, aminek az előzetese nem pusztán figyelemfelkeltésre szolgál, hanem a történet vége kivételével gyakorlatilag a teljes sztorit összefoglalja nekünk két percbe sűrítve. A nézők szeretnek biztonsági játékot játszani: minél többet tudnak egy filmről, annál esélyesebb, hogy beülnek rá, Hollywood pedig kiszolgálja őket. A mai előzetesek nézése felér egy nagyon erős spoilerezéssel, a vígjátékok esetében pedig általában sikerül épp a legjobb poénokat besűríteni abba a két percbe. Persze ha egy fergeteges komédiáról van szó, akkor így is marad még bőven röhögni való, de ha csak egy közepesen szórakoztatóról, akkor bizony a viccek java benne van a trailerben. Ugyanazon a viccen pedig ki szeret vagy tud egynél többször röhögni?

A szerencse háza az a film, amit csak azoknak ajánlok, akik nem látták az előzetest. Igen, azt, amit e cikkhez is hozzábiggyesztettünk a miheztartás végett azoknak, akik szeretik tönkretenni a saját szórakozásukat. A Beyoncét is kimaxoló Will Ferrell és Amy Poehler ugyan tökéletes komikusduó, és elképesztően jók együtt házaspárként, csakhogy a film alkotói eléggé magukra hagyták őket, így egyetlen dolog működik ebben a vígjátékban – az viszont nagyon –, a színészek improvizációi. Mert hidd el, ezeket az iszonyatosan túltolt vicceket (még a megerőszakolós randikról is van benne egy merész poén) nem a forgatókönyvből olvasták ki, hanem a színészek a forgatáson rögtönözték a kamerák előtt. Na, és miről szól a film? Egy kertvárosi házaspárról, a lányukat felveszik egy menő egyetemre, csakhogy a város polgármestere az utolsó pillanatban visszavonja a beígért ösztöndíjalapot, ezért egyetlen hónapjuk marad a tandíj összekaparására. Mivel bankhitelt nem kapnak, a szerencsejáték-függő haver ötlete az egyetlen reménysugár: nyissanak egy illegális kaszinót a kertvárosban. Csakhogy amikor dőlni kezd a pénz, a lányuk ösztöndíja gyorsan háttérbe szorul…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top