Szabadidő

21 éves rekordot döntött meg a Despacito

Immár 16 hete vezeti az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistáját a Despacito, amit eddig csak Mariah Carey tudott elérni a slágerlista történetében.

Megismételte és várhatóan meg is dönti Mariah Carey rekordját Lusi Fonsi könnyű nyári slágere, a Despacito. A fülbemászó latin szerzemény immár 16 hete vezeti a az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistáját, ami legutóbb 21 éve sikerült Mariah Carey és a Boyz II Men közös, One Sweet Day című slágerének.

Az 1995-ös sláger, valamint a Puerto Ricó-i Luis Fonsi és Daddy Yankee számának Justin Bieber közreműködésével készült remixe a slágerlista 59 éves történetének leghosszabb ideig első helyen szereplő dala – közölte a Billboard magazin.

Fonsi az Instagramon adott hangot örömének, a Billboard jelentése mellett pózol egy fotón, amely alá azt írta: “Ez történelmi pillanat a latin-amerikai zene számára! Köszönöm mindannyiótoknak a támogatást”. Hozzátette, “áldottnak” érzi magát.

A januárban megjelent dal eredetije – Justin Bieber nélkül – lett a YouTube videomegosztó csatorna első olyan videója, amelyet több mint hárommilliárd alkalommal néztek meg. A latin sláger a Billboard Hot Latin slágerlistáján 30. hete áll az első helyen.

Tegnapi hír, hogy a Pamkutya nevű magyar paródiacsapat Despacito-átiratát letiltotta a YouTube.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top