Szabadidő

Bevándorlókat ment Superman

A bolygó elpusztítására érkezett földönkívüliek és milliárdos gonosztevők megállítása helyett Superman ezúttal egy bevándorlókra támadó amerikai munkással számol le az Action Comics új számában.

Az 1938 óta megjelenő képregénysorozat legújabb számában Superman megakadályozza, hogy egy kirúgott gyári munkás megöljön egy csapat bevándorlót.

A kék felsőt és piros-fehér-kék színű kendőt viselő bajszos férfi elfátyolozott nőket és spanyol ajkú munkásokat fenyeget a kezében lévő pisztollyal, miközben szitkokat szórva azzal vádolja őket, hogy ellopták a munkáját.

„Olcsón dolgoztok, nem beszéltek angolul, ezért nem tudtok visszaszólni, vagy akár egy fillérrel is többet kérni. Elvesztettem miattatok a munkámat. A megélhetésemet. Ezért megfizettek” – mondja a férfi, miközben tüzet nyit. Ekkor azonban Superman közbelép, és a mellkasáról csak úgy pattognak le a lövedékek.

„Az egyetlen, aki felelős a sötétségért, amely megfojtja a lelked, az te magad vagy” – mondja a szuperhős a munkásnak.

A jelenet az Egyesült Államokban történt közelmúltbeli eseményeket idézi fel.

Augusztus közepén véres összecsapásokká fajult az amerikai polgárháború déli főparancsnokának, Robert Lee tábornoknak emléket állító szobor eltávolítása miatti tüntetés és ellentüntetés a virginiai Charlottesville-ben. A zavargásokban egy fiatal nő is életét vesztette, amikor a tüntetésre Ohióból érkező egyik neonáci szándékosan az ellentüntetők közé hajtott autójával.

2015-ben az akkor 21 éves, rasszista meggyőződésű Dylan Roof tüzet nyitott fekete hívőkre a Dél-Karolina állambeli Charleston egyik templomában, és megölt kilenc afroamerikai hívőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top