Helyre tette az Oktatási Hivatalt egy középiskolás diáklány

nlc | 2017. Szeptember 20.
Emőkének elege lett abból, hogy reggel fél hatkor kel, és délután ötre ér haza az iskolából. Úgy érzi, az Oktatási Hivatal elveszi a gyerekkorát azzal, hogy megmaradt délutánjait tanulással kénytelen tölteni, pedig annyi minden mást lehetne csinálni.

Nyílt levelet írt az Oktatási Hivatalnak egy Emőke nevű középiskolás diák, amelyben súlyos vádakkal illeti a hivatal munkatársait. Emőke szerint ellopják gyermekkorát azzal, hogy tanulnia kell délutánonként ahelyett, hogy barátaival játszana vagy épp háziállatával foglalkozna. Sőt, Emőke szerint az iskolában rengeteg olyan dolgot tanítanak, ami hülyeség – a lány szerint idetartozik a honfoglalás vagy épp a kovalens kötés.

Emőkének naponta nyolc órája van, este fél hatra ér haza, és a tanárok még elvárják, hogy otthon minden tantárggyal legalább egy órát foglalkozzon.

Emőke leírja, hogy mindegyik napja ugyanolyan,

minden egyes nap egy borzasztó körforgás. Maximum 5-6 óra alvás, majd az egész napos robotérzet.

 

Szerinte nem normális dolog, hogy egy tanárnak több időt kell tölteni mások gyerekeivel, mint a sajátjaival, és nem normális, hogy több időt töltenek a gyerekek tanáraikkal, mint a szüleikkel.

Végül Emőke eljut oda, hogy saját gyermekével majd messziről elkerüli a magyar oktatást, és egy olyan országban fogja majd felnevelni,

ahol megtanul BOLDOG lenni, és lesz gyerekkora!

 

Exit mobile version