nlc.hu
Szabadidő

Szép-kártya szolgáltatások

Segítünk, hogyan spórolj a SZÉP-kártyád segítségével

Nem csak az utazás és az éttermek lehetnek alternatívák. Mutatunk néhány tippet, miben tud segíteni neked a SZÉP-kártyán lévő pénz.

A Nemzetgazdasági Minisztérium jelzése szerint ötmilliárd forintnyi “alvó pénz” található a SZÉP-kártya tulajdonosok kártyáin, melyet nem költöttek el. Aggasztó, ha ezen az összegen túlságosan sok múlik a gazdaságnak, de az is aggasztó, hogy rengeteg család egyszerűen nincs is abban a helyzetben, hogy hétvégi kiruccanásokban tudjon gondolkozni. Nem meglepő. Az elmúlt időszak inflációját, különösen az élelmiszerárak emelkedését figyelembe véve nagyon is érthető, hogy a legtöbb család számára az utazás vagy az étteremben fogyasztott vacsora sokkal távolabb került a prioritásban, mint valaha. Viszont könnyen lehet, hogy sokan nem tudják, a SZÉP-kártyán lévő pénz egyébként ezeknél sokkal mindennapibb kiadásokra is fordítható, amikben valóban segítséget nyújthat, függetlenül attól, hogy a hideg élelmiszer már nem tartozik ezek közé. Mutatunk néhány ötletet, mely számodra is hasznos lehet.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Családi program

Tavasszal már egyre többet mozdulunk ki, és még ha nem is utazunk, azért szívesen látogatunk el a családdal közös programokra. Állatkertbe, vidámparkba sőt arborétumokba is eljuthatsz SZÉP-kártyával, ez pedig egy négyfős család esetén már jól látható spórolást jelenthet, hiszen a belépőknek sajnos egyre borsosabb ára van. Ha szabadidő- vagy kalandparkok vonzanak benneteket, akkor szintén ugyanez a helyzet. Emellett használhatjátok múzeumba, koncert- vagy színházjegy vásárlására is, ha inkább ilyen programokhoz jönne meg a kedvetek.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Sport

Sok helyen fogadják el fizetőeszközként konditerem vagy fitneszjegy vásárlásához, jógaórák látogatásához, de akár sporteszköz kölcsönzéséhez is. Ha szeretnék a gyerekek a lovaglást vagy például íjászatot kipróbálni, akkor érdemes a kiszemelt helyen érdeklődni, mert jó esély van rá, hogy tudtok ezzel a módszerrel fizetni, ahogyan azt is jó tudni, hogy sportegyesületi tagságok díjához is használhatod a SZÉP-kártyát.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Egészség

Azt már valószínűleg tudod, hogy nagyon sok fürdőbe és gyógyfürdőbe mehetsz SZÉP-kártyával. De azt tudta, hogy masszázsra, több különböző diagnosztikai szolgáltatásra, sőt akár fogkőeltávolításra is felhasználhatod? Ha babát vársz, akkor egyébként terhesgondozást is fizethetsz vele, így valóban sok pénzt tudsz megspórolni úgy, hogy egyúttal egészségednek is kedvezel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top