nlc.hu
Életmód

Talált egy elejtett SZÉP-kártyát, azon nyomban levásárolta a rajta lévő 600 ezer forintot

Talált egy elejtett SZÉP-kártyát, azon nyomban levásárolta a rajta lévő 600 ezer forintot

A szolnoki férfi két társával annyi mindent vásárolt össze, hogy csak taxival bírták hazaszállítani a zsákmányt.

Április 13-án egy szolnoki lakos egy lépcsőházban véletlenül elhagyta a SZÉP-kártyáját. Miután a tulajdonos észrevette, mi történt, a kártyának már hűlt helye volt. Felhívta a kártyát kezelő pénzintézetet, ahol közölték vele, hogy valakik Szolnokon még aznap 600 ezer forint értékben vásároltak élelmiszert a kártyával, amin további elkölthető összeg már nem maradt – számolt be róla a police.hu.

Vásárlás SZÉP-kártyával

Gyorsan levásárolt minden pénzt a kártyáról (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Miután a rendőrök vizsgálódni kezdtek, megállapították, hogy egy 23 éves szolnoki férfi az élettársa és az apja társaságában a helyi piaccsarnokban fékevesztett költekezésbe kezdett: annyi mindent vásároltak össze, hogy taxit kellett hívniuk, hogy haza tudják vinni a zsákmányt. Otthon aztán kétfelé osztották az árut. Kiderült, hogy két nappal a nagybevásárlás után 30 fős családi lakomát rendeztek, így mire a rendőrség a helyszínre érkezett, már csak a vásárolt értékek egy részét tudták lefoglalni.

A nyomozók készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki a trió tagjait, akik beismerő vallomást tettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top