Szabadidő

Akkora a tanárhiány, hogy „bármely szakos” pedagógusokat is keresnek

A közszféra álláshirdetéseinek többségében tanárokat keresnek, vannak olyan pozíciók is, amelyekre bármilyen szakon végzett pedagógust felvesznek.

Hatalmas tanárhiányról számol be a 168 Óra, a tavalyi tanévben több mint ötezer tanárnak szűnt meg a munkaviszonya – írják a Pedagógusok Szakszervezete adataira hivatkozva. Cikkük szerint idén szeptemberben, két héttel az iskolakezdés után a közszféra állásportálján tíz álláshirdetésből nyolc-kilencben pedagógust keresnek.

A közszféra álláshirdetéseit böngészve a 444.hu szerint az arány nem ilyen nagy, de a hirdetések több mint felében keresnek tanárt. Még olyat is, aki bármely szakos.

A Tanárblog tette közzé a budafok-tétényi Baross Gábor Általános Iskola hirdetését, amelyben bármely szakos tanárt keresnek. Ez nem egyedülálló, a dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskolába két bármely szakos tanár jelentkezését várja. Vannak olyan álláslehetőségek is, amelyeknél csak az egyik szakot jelölik meg, a másik bármi lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top