Szabadidő

Alapjaiban változik meg a Twitter

A közösségi oldal legfontosabb jellemzője volt, hogy legfeljebb 140 karaktert lehetett írni. Most ezt változtatják meg, igaz, nem mindegyik nyelvnél, és először csak teszt jelleggel.

A Twitter magyar idő szerint kedden éjszaka bejelentette, hogy a 140 karakteres terjedelmi limitet a duplájára, 280 karakterre növeli. A változást azzal indokolják, hogy bizonyos nyelveken – például angolul, németül, vagy spanyolul – a tweetelők 9 százaléka eléri a 140 karakteres korlátot. A japán, koreai és kínai írásjeleket használók viszont kétszer annyi információt tudnak közölni ugyanannyi karakterben – írja a 24.hu.

A Twitter azt szeretné, ha világon mindenki akadályok nélkül ki tudná fejezni magát ezen a csatornán. A magyarázatot az is alátámasztja, hogy a lehetséges Twitter posztok hosszát a japán, a kínai és a koreai felhasználók számára nem duplázzák meg.

Egymás mellett a 140 és a 280 karakteres tweetek (Fotó: Twitter)

A bővítést fokozatosan vezetik be, először egy kisebb csoportnak válik elérhetővé, majd a visszajelzések alapján döntenek arról, hogy mindenki számára elérhetővé teszik-e.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top