Szabadidő

Ennyit keresnek most a legjobban fizetett magyar sportolók

A legjobban kereső focisták és más csapatsportok legnagyobb sztárjai havi hétmillió forint körül kereshetnek. A kézilabdás Nagy László fizetésben is külön ligát képvisel.

Sportolók és játékosügynökök segítségével próbált utánajárni a Vasárnapi Blikk, mennyit keres ma Magyarországon átlagban az, aki nem egyéni sportágban szerepel. Ők is megerősítik, hogy itthon a profi focisták keresik a legtöbbet, itt ütközik ki a legjobban, hogy a fizetéseknek sem a klubok sikereihez, sem általában véve a piaci viszonyokhoz nincs sok közük. Inkább az számít, milyen jó politikai kapcsolatai vannak az adott klubnak.

A Videotonban játszó Juhász Roland például 8 millió forint körül keres havonta, ő és még néhány játékos kaphatják a legtöbb pénzt.

Ez is érdekelhet Megnézem

Nagyságrendileg ugyanennyit, havi 7 milliót kereshet a Szolnokon kosárlabdázó Vojvoda Dávid, míg a legjobban fizetett női kosarasok 3 millió forintot kaphatnak. Vízilabdában kétmillió forint körül van a csúcs (bár Nagy Viktor, a Szolnok játékosa szerint ezzel a lapok durván felülbecslik a fizetését).

Nagy László (fotó: MTI / Kovács Anikó)

Nagy László (fotó: MTI / Kovács Anikó)

A legjobban kereső magyar sportoló minden bizonnyal a Veszprém kézilabdázója, Nagy László. Őt havi 15 millió forinttal lehetett hazacsábítani Spanyolországból. A győri női kézisek sztárjai is jól keresnek, Nora Mörk, Kari Alvik Grimsbö és Görbicz Anita

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top