Szabadidő

Emeli az előfizetői árakat a Netflix

Az online streamingszolgáltatás bejelentette, hogy emeli előfizetéseinek árát. A drágulás általában egy-két dolláros, viszont a hírre több mint 5 százalékot emelkedett a Netflix-részvények árfolyama tegnap.

Drágulást jelentett be a Netflix. A két eszközre vonatkozó, HD-tartalomra szóló előfizetésének havi ára 9,99 dollárról 10,99 dollárra emelkedik, míg a négy képernyőre vonatkozó UHD-előfizetés 11,99 dollár helyett 13,99 dollárba kerül majd. A legolcsóbb előfizetés továbbra is havonta 7,99 dollár lesz – írja a Portfolio.hu

Fotó: John MACDOUGALL / AFP

Az utolsó nagy áremelés idején, 2015-ben sok előfizetőt vesztett a Netflix, amire a részvények árfolyama is zuhant. Akkor a szolgáltató hatalmas összegeket fektetett a tartalomfejlesztésbe, a saját gyártású és az interaktív tartalomba egyaránt. Most is hasonlóak a Netflix céljai, a tervek szerint 2018-ban 7 milliárd dollárt költhet a tartalomra. 

Az előfizetési díj emelésének legújabb hírére nem zuhant, hanem pont hogy több mint 5 százalékot emelkedett a részvények árfolyama a csütörtöki kereskedésben, ezzel idén már több mint 50 százalékot drágultak a papírok – emlékeztet a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top