Szabadidő

Egyetlen betűn múlhat a Teréz körúti robbantó sorsa

„Szeg” vagy „szög” – egyetlen szón, egyetlen betűn múlhat, hogy megvádolják-e még terrorcselekmény előkészítésével is a Teréz körúti robbantót.

A Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény előkészítésével is gyanúsítja P. Lászlót, a Teréz körúti robbantót, aki a  a gyanú szerint a Belügyminisztériumba egy olyan e-mailt küldött, melyben egymillió eurót követelt, különben újra robbantani fog – írja a Blikk.

„Nem tartom kizártnak, hogy valaki más is használhatta védencem számítógépét. Az írásban egy helyesírási hiba is van, amire éppen az ügyfelem hívta fel mindenki figyelmét. Aki azonban ilyet észrevesz, nem hiszem, hogy maga vétette a hibát” – mondta el P. László ügyvédje, dr. Szi­kinger István. A kérdéses szó állítólag a „szeg”, ugyanis bármikor kérdezték P. Lászlót, ő mindig „szög”-et mondott.

A Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi már túl van két elmeorvosi vizsgálaton is, mindkettő beszámíthatónak és büntethetőnek találta őt.

A 24 éves gyanúsított idén februárban tett beismerő vallomást, amelyben részletesen bevallotta, hogy ő támadt 2016 szeptemberében két rendőrre a budapesti Teréz körút és Király utca sarkán egy szögekkel megrakott pokolgéppel. A támadásban a járőrpáros női tagja életveszélyesen, férfi tagja súlyosan megsérült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top