Szabadidő

Boldogok a szabadúszók, mert róluk szól a hét

Ezen a héten tartják az European Freelancers Week című rendezvényt, amely a szabadúszó szakemberekről, lehetőségeikről és a kapcsolatépítésről szól egész Európában, köztük Magyarországon is.

Hihetetlen, de Európában közel tízmillió szabadúszó szakember dolgozik, akik a munkavállalók nagyjából 4 százalékát teszik ki. Számukra hozták létre a European Freelancers Week nevű rendezvénysorozatot, amelyet Európa 14 országában – köztük Magyarországon – is megrendeznek. Az október 7–15. közötti héten a független szakemberek összesen 65 eseményen vehetnek részt, képzésektől és tréningektől kezdve nyílt coworkingnapokon és élménybeszámolókon keresztül a közös networkingestékig.

Magyarországon más másodjára rendezik meg a szabadúszók hetét, amelyet idén is a SMarthu csapata hoz el a hazai szabadúszóknak.

A Freelancers Week eseményei is az egyre gyarapodó szabadúszó közösség segítését tűzik ki célul: a független szakemberek inspirációt szerezhetnek, a független léthez elengedhetetlen képességeket tanulhatnak, találkozhatnak más szabadúszókkal, értékes üzleti, szakmai kapcsolatokra – akár következő projektjük indításához szükséges partnerekre – is találnak ezen a platformon.

A SMarthu gyakorlatorientált workshopokat szervez a szabadúszóknak, akik bepillanthatnak több közösségi iroda és alkotóműhely napi munkájába is, de lesz előadás a jogvédelemről, és lesz közösségi reggeli is. Az eseményt egy nagy, Madách téri utcabállal zárják a szervezők.

Az eseményekről további információt a SMarthu oldalain találtok, illetve regisztrálni is itt lehet a programokra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top