nlc.hu
Szabadidő

Programlehetőségek a Szigeten

A Szigeten nem lehet unatkozni – 4 programlehetőség, ami túlmutat a koncerteken

A Sziget nem csak a koncertekről szól, egy csomó olyan elfoglaltságot lehet találni a zenén túl is, amiért érdemes kilátogatni a fesztiválra.

Ha azt mondjuk Sziget, mindenki a koncertekre asszociál, hiszen kétségtelen, hogy ezek adják a fesztivál esszenciáját. Ugyanakkor a rendezvény sokkal több, mint puszta zenei élmény. Rengeteg olyan elfoglaltságot találhatunk magunknak, amikkel a köztes időt kitölthetjük napközben, míg az esti forgatagra várunk. Mik ezek? Most mutatjuk!

Cirque du Sziget

Zsonglőrök, akrobaták, tűzshow-k, a Sziget cirkusza idén is számos szuper programot tartogat azok számára, akik szeretik, ha kicsit elbűvölik őket. Napi négy nagy produkcióval készülnek az előadók, de érdemes résen lenni, ugyanis annak ellenére, hogy hatalmas befogadó térrel bírnak, így is minden előadásuk teltházas volt az elmúlt években – várhatóan pedig idén sem lesz másképp. A programok folyamatosak, amíg a benti átállás zajlik, addig két külső színpadon mennek az előadások. És hogy pontosan mire is lehet számítani? Bemutatkoznak a Baross Imre Artistaképző növendékei a János vitéz adaptációjával, a prágai Cirk La Putyka társulata is fellép. Emellett a Cirque Alfonse családi cirkusz is visszatér, ezúttal Animal című előadásukat mutatják be, a programot pedig az ausztrál Circa zárja a Humans 2.0 előadásával.

Humornagyágyúk akcióban

A stand up előadások szerelmeseinek sem kell a Sziget idejére mellőzniük a poénokat. Az egy főre jutó viccek száma bőven meghaladja a napi átlagot, ugyanis rengeteg humorista lép fel a fesztivál keretében. Olyan nevekre lehet számolni a Magic Mirror sátrában, mint Dave Thompson, Ria Lina, Craig Deeley vagy Ben Norris, hogy csak néhányat említsünk. Ha bírod a jó poénokat, és szívesen hallgatod meg, mit tudnak a külföldi stand up nagymesterei, akkor ott a helyed!

Sziget

Fotó: Sziget

Tegyél szert új ismeretekre!

Nem viccelünk, a Sziget tanulásra is ad lehetőséget, méghozzá workshopok keretében. Ha nem is szerzel újabb papírt a tudásodról, lehet, hogy egy olyan hobbival gazdagodsz, amit később is folytatni tudsz. A Café Analógban lehetőség nyílik az analóg portréfotózás rejtelmeibe bepillantani, a Random Rajzkör munkatársaival a rajztudásodon csiszolhatsz. A hiphop 50. születésnapja alkalmából remek lehetőség nyílik arra, hogy breakelni tanulj, de nem ez az egyetlen tánctanulási lehetőség. K-POP vagy éppen funky mozdulatokat is elsajátíthatsz, amit később a koncerteken is bevethetsz. Emellett lesz lehetőséged jobban belelátni a jóga világába (sőt, számos óra is elérhető lesz a fesztivál ideje alatt, ha átmozgatnád a sátorban elgémberedett izmaidat), a hennafestés alapjaiba, sőt, akár dobolni is tanulhatsz, ha szeretnél rákapcsolódni a zenére.

Színház az egész világ

A művészet jegyében a színházi szféra képviselői is felvonulnak – magyarok és külföldiek egyaránt. Az Élőkép Színház a Ji Csing Labirintussal, Juhász Kata a Declaration of Independence című zenés one-(wo)man-show-val lép színpadra, de például érdemes Az ember masinája című előadást is megnézni, ami a kortárstánc, a tutting és az urban találkozását mutatja be. Ha inkább nemzetközi előadásban gondolkodsz, akkor a kínálat még nagyobb, egymást érik a különböző produkciók, a mai témákat boncolgató kortárs darabokon át egészen a modern művészetet bemutató előadásokig. És a társulatok, akikkel találkozhatsz – a teljesség igénye nélkül: a Caramantran, akik a dzsungelbe invitálnak, a Close-Act, akik a dinoszauroszok világába kalauzolnak el, Mimo Huenchulaf pantomimművész, a Panama Pictures, három tehetséges táncossal, vagy éppen Requardt & Rosenberg, akik egy felejthetetlen autdiovizuális show-val készülnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top