Szabadidő

Csütörtöki időjárás: marad a napsütéses, szeles, szép ősz

Örüljünk, amíg tart.

Magyarországon a szerda esti, éjszakai órákra átmenetileg mindenütt csökken a felhőzet, de helyenként, a Dunántúl egyes részein akár nagyobb területen is köd képződik. Csütörtökön a változó felhőzet mellett a legtöbb napsütés délnyugaton, a legkevesebb északkeleten várható. Nagyobb eséllyel az északi, északkeleti területeken néhol kisebb eső is kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél csütörtökön napközben megélénkül, az északkeleti megyékben erős lökések is lehetnek, majd estétől a szél a Dunántúl északi részén északnyugatira fordul, és helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 19 és 23 fok között alakul.

Szindbád (forrás: MaNDA)

Képkocka a Szindbád című filmből (forrás: MaNDA)

Európa déli felén eközben anticiklon alakítja az időjárást. Hatására a legtöbb helyen kevés a felhő, vagy derült az ég, ugyanakkor hajnalban helyenként köd képződik. Jelenleg számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Délutánra a hőmérséklet 20 fok fölé emelkedik. A legmelegebb Dél-Spanyolországban van, ahol 30, 34 fokot is mérnek.

A kontinens északi felén ciklonok vonulnak, ezeken a területeken sok a felhő, többfelé esik az eső, záporeső, a Brit-szigetek térségében viharos szél fúj. Írországtól az Ural vidékéig 12, 18 fok van a legmelegebb órákban, míg a Balti államokban és északabbra 10 fok alatt marad a csúcshőmérséklet. A Kárpát-medencébe az anticiklon peremén továbbra is váltakozó nedvességtartalmú, egyre melegebb levegő áramlik, majd csütörtök este hidegfront érinti a térséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top