Szabadidő

Ezért kellene felnőttként is gyerekkönyveket olvasnod

Ha csak pár óra vigyorgásra vágytok, olvassátok el a Zsé meg a haverokat!

Ha mondjuk arra készültök, hogy vidékre költözzetek gyerekkel, akkor az egész család olvassa el Varga Bálint Zsé meg a haverok című gyerekkönyvét, akár együtt. Ha nem akartok költözni, akkor is olvassátok el, mert utána majd akartok. Olyan lazán természetes benne minden kis hülyeség, amit a vidéken élő gyerekek (és felnőttek) elkövethetnek, a kecskefejéstől a buherált önjáró fűnyíróig. A főszereplő, Zsé könnyed humorral kezeli a szüleit, és az összes haverját, akikkel nindzsák lesznek, legalábbis nagyon gyakorolnak. A kedvenc képem, amikor a beköltözésük napján Zsé talál egy szál kolbászt az út közepén, de hogy mit csinálnak vele, nem lövöm le a poént. Nem vagyok könyvkritikus, egyszerűen csak jólesett a vasárnap délelőtt még az ágyban elolvasni egy szuszra Varga Bálint gyerekkönyvét.

Amikor először kézbe fogtam, azonnal végiglapoztam, hogy megnézzem benne  Rátkai Kornél összes rajzát, mert nagyon jól passzolnak a könyv hangulatához, és külön-külön is vigyorogsz rajtuk egyet. Most nézzétek meg a kecskét, hát mennyire harapós feje van már!)

varga bálint zsé meg ahaverok

varga bálint zsé meg ahaverok

 

  • Varga Bálint újságíró, író. 2005-ben jelent meg első könyve, a Magándetektívek. Több mint negyven krimit fordított (köztük Lawrence Block és Jim Thompson munkáit), valamint ifjúsági regényeket (például P. B. Kerr A lámpás gyermekei-sorozatát). Számos könyv (köztük John le Carré regényeinek) szerkesztője. Tíz éven át maga is könyvkiadó volt. 2013-ig egy magánnyomozó-irodának dolgozott analitikusként és legális hírszerzőként. Ifjúsági krimisorozatának első része, a Váltságdíj nélkül 2015-ben jelent meg a Kolibri Kiadónál, ezt 2016-ban követte a folytatás Amit végleg kitörölnél címmel – írja a szerzőről a Kolibri kiadó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top