Szabadidő

3 dolog, amit soha ne mondj a gyerekednek, amikor autót vezetni tanítod

Vezetni tanulni nem könnyű. De elviselni sem, ha a gyereked tanul.

Nyilván nem a te dolgod megtanítani a gyereked vezetni, de sok szülő mégis segíteni próbál a gyerekének vagy ha már megvan a jogsi, az első utakra elkíséri azért a gyereket, „több szem  többet lát” alapon. Ha te is erre készülnél vagy már teszed, figyelj arra, mit mondasz ki hangosan, mert vannak olyan mondatok, amiket nagyon nem kéne. Soroljuk.

Forrás: TWENTY20

Meg akarsz ölni minket?

Zavarba hozni vagy megszégyeníti a másikat sosem működőképes dolog. Próbálj meg nyugodt és támogató maradni. Igen, ez roppant nehéz akkor, ha épp majdnem elütött egy járókelőt. 

Forrás: TWENTY20

Meg fognak büntetni gyorshajtásért, ha nem lassítasz le

Nyilvánvalóan igazad van, de ahelyett, hogy tudálékosan kioktatnád a gyereked, próbáld megbeszélni vele, mi volt a probléma, például kérdezd meg, tudja-e, mennyivel lehet ott menni, ahol autóztok.

Forrás: TWENTY20

Itt fordulj balra!

Az utasítások hasznosak, de nem az utolsó pillanatban, amikor már nem biztos, hogy reagálni tud egy frissen jogsit kapott ember. Ezer dologra kell figyelnie, ami szépen lassan, a rutinnal fog beállni. Szólj egy kicsivel előbb mindig, hol kell befordulni, mit kell csinálni. De ezt se felszólító módban tedd, hanem instrukcióként vezesd fel: „Itt majd jobbra fogunk fordulni.”

Forrás: TWENTY20

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top