Szabadidő

Beszorult a liftbe a fiatal orvos, túlélőnaplót írt az esetről

A pályakezdő medikus élete első komoly műtétjéről maradt le a rakoncátlan felvonó miatt, szerencsére a kellemetlen kaland közben sem veszítette el a humorérzékét.

A Joseph nevű fiatal orvosjelölt első műtétjére készülve jelent meg a kórházban, ahol dolgozott, arra azonban nem számított, hogy rövidesen foglyul ejti őt a lift. Akivel történt már meg hasonló, az pontosan tudja, mennyire kellemetlen, nyomasztó, sőt akár ijesztő is lehet, ha egy fémdobozban lifegünk két emelet között.

Joseph is így járt, és úgy döntött, amíg a telefonja bírja, a Tom Hanks főszereplésével leforgatott Számkivetett című film stílusában dolgozza fel az eseményeket.

Kezdődik a kaland (Fotó: Bored Panda)

Első nap, 10. perc: „ilyen érzés lehet a pokol?” – tette fel a kérdés Joseph, aki láthatóan lélekben felkészült rá, hogy kényszerű fogsága akár hosszabb időn át folytatódhat.

A percek csigalassúsággal vánszorognak (Fotó: Bored Panda)

Első nap, 15. perc: „Ha valaki itt lenne velem, már kannibalizmusra adtam volna a fejem” – írta a fiatal orvos, aki valószínűleg kihagyta a reggelit.

Húsz perc elteltével beindulnak a túlélési ösztönök (Fotó: Bored Panda)

Első nap, 20. perc: „nemsokára nekiállok, hogy MacGyver-módra kijussak a plafonon keresztül” – Joseph valószínűleg sok amerikai filmet nézett, ahol általában valóban ez jelenti a menekülés egyetlen módját.

Kicsit később pedig már a drasztikus megoldások lehetősége is megjelenik a láthatáron (Fotó: Bored Panda)

Első nap, 25. perc: „Rövidesen levágom a karomat egy bicskával. Nem szorult be sehová, egyszerűen csak kezdek kifogyni az ötletekből” – azért örülünk, hogy mindez csak vicc volt.

Tom Hanks után szabadon… (Fotó: Bored Panda)

Első nap, 28. perc: „Elneveztem a laptopomat Wilsonnak” – írta Joseph. A Számkivetett című filmben Tom Hanks egy labdával teszi ugyanezt, aki aztán hűséges társa lesz a lakatlan szigeten.

Fontos, hogy az ember szorult helyzetben is megőrizze józan ítélőképességét! (Fotó: Bored Panda)

Első nap, 33. perc: „Elkezdtem felvésni a Nap és a Hold ciklusait, hogy követni tudjam az időt” – hiába, fél óra unalom bárkiből előhozná a feltalálót vagy a túlélőguru Bear Gryllst.

A fiatal orvosból szinte vadembert csinált a kaland 😀 (Fotó: Bored Panda)

Első nap, 37. perc: „Már a szakállam is egy csomót nőtt, amióta fogságba estem” – így a következő helyzetjelentés a „hajótörött” medikustól.

A túlélés záloga, hogy figyeljünk a környezetünkre, és alkalmazkodjunk! (Fotó: Bored Panda)

Első nap, 50. perc: „Ezt a fejkendőt csináltam a köpenyemből, hogy megvédjem magam a neoncsövek égető fényétől” – ezen a ponton Joseph már valószínűleg nagyon várta, hogy végre megmeneküljön.

A karbantartóruhás megváltók! (Fotó: Bored Panda)

60 perccel a lift műszaki hibája után megérkezett a segítség. Joseph eddigre már egészen filozofikus hangulatba került: „Megmenekültem. De most újra be kell illeszkednem a társadalomba, miután annyi időt töltöttem emberi kapcsolatok nélkül. Vajon emlékezni fogok rá, hogy kell beszélni? Hogy kell szeretni?”

A kellemetlen kaland tehát viszonylag hamar véget ért, mi pedig innen is köszönjük Joseph-nek, hogy megőrizte a humorérzékét, és így állított emléket a bosszantó esetnek.

(Forrás: Bored Panda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top