Gyerekkorában ilyen lakásról ábrándozott Éva, most beköltözhetett

nlc | 2017. November 11.
Mint minden szegedi kisgyermek, Éva is hamar megismerte szeretett városának történelmét, és gyakran tűnődött azon, milyen titkokat őrizhetnek az épületek falai. Nem csoda, hogy felnőttként és lakberendezőként szívvel-lélekkel vágott bele álmai lakásának felújításába.

Kevés embernek adatik meg, hogy olyan lakásban éljen, amilyenről gyerekkorában álmodozott. Évát és férjét nem egy új és modern lakás vonzotta, éppen ellenkezőleg: a szegedi Párizsi körút egy 1896-ban épült házának felső szintjén található kereskedőlakásba szerettek bele visszavonhatatlanul.

Éváék már korábban kibérelték a földszinten található üzlethelyiséget, és amikor felettük a saroklakás eladóvá vált, azonnal megragadták a lehetőséget. „Szeged belvárosa a nagy árvíz után teljesen átalakult. Az 1880-as évek elején, mindössze pár év alatt újjáépítették, a munkálatok pedig tovább folytatódtak a millenniumra készülve. A nagykörutat is ebben az időszakban alakították ki, az egyes szakaszokat pedig a segítséget nyújtó európai fővárosok után nevezték el” – meséli Éva a környék történetét.

Aki ilyen régi házban szeretne lakni, annak el kell fogadnia, hogy a terek arányain és a belmagasságon nem könnyű változtatni. Éva lakberendezőként pontosan ismerte a lehetőségeket és a korlátokat is.

Szöveg és fotó: London Katalin

A teljes cikk az OTTHON magazin novemberi lapszámában olvasható.

Exit mobile version