Szabadidő
Szponzorált tartalom

Ünnepi varázslat Szegeden, ahol télen sem áll meg az élet!

Idén télen az Ifjúsági ház karácsonyi rendezvényeitől elkezdve, a város különböző pontjain levő kézműves börzéken át, egészen a Dóm téren pompázó karácsonyi vásárig, minden napra jut egy-egy kihagyhatatlan program Szegeden.

Szegedi karácsonyi vásár
A bor, zeneszó és a képzőművészet szentháromsága

Adventi koncertekből nincsen hiány az ünnepi időszakban! A Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekara december 4-én és 5-én koncertezik a Szent-Györgyi Albert Agórában. December 7-én az ünnepi fényekben úszó belvárosi hídon átsétálva, a Bálint Sándor Művelődési Házban az Újszegedi Kamarazenekar Adventi Hangversenyén hangolódhatnak a résztvevők. A jótékonykodást és a zene élvezetét összekötve a Mesebeli Karácsony – Jótékonysági koncertet ad, amit december 9-én rendeznek meg a patinás Szegedi Dómban. A belépésért cserébe egy jó állapotú gyermek- vagy ifjúsági könyvet kérnek felajánlani a szervezők, amit Kárpátaljára juttatnak el, rászoruló gyermekeknek és fiataloknak. A műsort neves szegedi előadóművészek és gyermekkórusok teszik színesebbé az adományozók számára.

A szegedi Rudi és Fickó reggeliző-étterem, egy újdonsággal lepte meg vendégeit novemberben, ugyanis elindították a BOROKOSÍTÓ sorozatukat, amit az ő szavaikkal élve: „elsősorban azoknak ajánlunk, akik szeretnének átfogóbb ismereteket szerezni a borok világáról, mindezt nem egy iskolapad mögött, hanem egy lazább és elegánsabb környezetben, szórakoztató hangnemben. Azok se riadjanak vissza, akik csupán részt vennénk egy, a megszokottól kicsit másabb köntösbe bújtatott borkóstolón.”  A december 15-i esemény, a Borok határon innen és túl címet kapta, borimádóknak a részvétel kötelező!

A kultúrakedvelők harmadik kihagyhatatlan megállója pedig a Móra Ferenc Múzeum, ahol az utolsó lehetőséget elcsípve, december 31-ig megtekinthetők olyan nemzetközi kiállítások, mint a „Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora” , vagy pedig az “Agyagkatonák – Az első kínai császár halhatatlan őrei” című tárlat, ahol mérethű agyagkatonákkal találkozhatnak a látogatók, továbbá gyermekfoglalkoztató rész is várja a kisebb-nagyobb gyermekeket.

Szegeden jár a Mikulás

Szeged híres bábszínháza, december 5-én Mikulás váró műsort ad, remélve, hogy ellátogat hozzájuk is a Nagyszakállú, zsákjában minden jóval…  December 6. délutánján a Klauzál tértől indul a Mikulás járat, ahová várják a csatlakozni vágyó gyerekeket. A menet a Dóm teret veszi célba, útközben pedig nagy eséllyel összefuthatnak a barangolók a Télapóval, aki szintén a Dóm téri vásárba fog megérkezni.
A felnőtteket sem felejti el idén a szegedi Mikulás, ugyanis Miklós napon a városba látogat Pintér Béla társulata, a Pinceszínházban lehet majd megtekinteni a Kaisers, TV, Ungarn című darabot, melynek szereplői többek között Thuróczy Szabolcs, Szamosi Zsófia és Enyedi Éva.

Szegedi karácsonyi vásár

Ünnepi pompa Szegeden

A Szegedi Karácsonyi Hetek utánozhatatlan varázsa egészen biztos, hogy meghozza az ünnepi hangulatot! A karácsonyi vásár a Dóm téren, tele hazai kézműves termékekkel, forralt borral, langallóval és gőzölgő kürtőskaláccsal, ahol minden vasárnap részt lehet venni a közös gyertyagyújtáson, amikor egy újabb adventi gyertya kerül sorra a tér közepén lévő monumentális koszorún. Az utóbbi évek elengedhetetlen látványossága az óráskerék, ahonnan be lehet látni az egész várost, közben pedig ajánlatos forró krampampulit szürcsölni! December 1-től december 24-ig látogatható a karácsonyi vásár, ami minden korosztály számára remek szórakozást nyújt – pónilovaglás, szalmalabirintus és kölyökkuckó a kisebbeknek, zenés előadások, tűzzsonglőr show és szív alakú világító szelfipont a nagyobbaknak. Akik pedig még jobban megismernék a várost, és annak ünnepi pompáját, az Adventi séta tökéletes választás, hiszen a Széchenyi tér, Kárász utca, Tisza Lajos körút és Dugonics téren át a Dóm térig túravezető segítségével, érdekességeket és színes történeteket hallhatnak a résztvevők a napfény városáról.

Karácsonyi vásár

A Szegedi Nemzeti Színház a klasszikus darabok kedvelőit, a Szerelmes Shakespeare című előadására várja, de az sem marad hoppon, aki egy könnyedebb, nevetéssel teli estére vágyik, a Loveshake – az élet összeráz, színházi duett 80 percben, Rezes Judit és Szabó Győző párkapcsolatának igaz történetén alapul, amit a két színész ad elő.
A december pedig nem teljes a karácsonyi dalok felcsendülése nélkül. Amerika egyik leghíresebb Gospel kórusa látogat Szegedre december 8-án, Janza Kata és Polyák Lilla ünnepi hangulatot varázsol az Ifjúsági Házba, a JaMese zenekar az Agórában adja elő Szabó T. Anna verseire írt Zenés Adventi Kalendárium című albumukat, Fenyő Miklós pedig december 9-én 55 év rock & roll koncertshow-ján mozgatja meg a táncolni vágyókat.

Szegedi Nemzeti Színház

Szegedi Nemzeti Színház

Látogass el Szegedre te is, és éld át az ünnepi készülődés hangulatát!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top