Szabadidő

Fejpénzt fizet a MÁV annak, aki új munkatársat hoz

Hatalmas munkaerőhiánnyal küzd az állami szektor: a MÁV-nál 35 ezer forintot kap az a munkatárs, aki visz magával még egy embert.

Nemcsak a BKV-t sújtja a hatalmas munkaerőhiány, hanem több állami szereplőt is. A MÁV-Start Zrt. jelenleg közel 300 munkatársat venne fel azonnal, de a Magyar Nemzet szerint lasszóval kell fogni az új embereket. A cégnél már bevezették a fejpénzt is: 35 ezer forintot kap az a munkatárs, aki új embert visz a vasúttársasághoz. Nagy hiány van pályamunkásból, kocsirendezőből és váltókezelőből is.

A rendőrség honlapján is bőven lehet válogatni a lehetőségek közül: az egyszerű járőrtől a szolgálatirányító parancsnokig a hierarchia szinte valamennyi lépcsőfokára keresik a legrátermettebb embert. A Magyar Postánál is új karriert lehet kezdeni, hiszen az állami társaság legalább 110 alkalmazottat szinte azonnal fel tudna venni. Üres állások várnak betöltésre Debrecentől Mosonmagyaróvárig, a betanított kézbesítőtől a postavezetőig megannyi pozícióra keresik a kollégákat – írja a Magyar Nemzet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top