Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szabadidő

Erotikus, banános videoklipje miatt börtönre ítéltek egy egyiptomi énekesnőt

Két év börtönre ítélte egy kairói bíróság Saima Ahmed popénekesnőt az egyik videoklipje miatt, amelyet „bujálkodásra felhívónak” minősítettek a hatóságok. Az énekesnő időnként lenge öltözetben, máskor banánt szopogatva szerepel a klipben.

Az egyiptomi viszonyok között botrányosnak számító Andi Zorof című videoklipben a Sima művésznéven fellépő popsztár alsóneműben látható, és sokat sejtetően vesz a szájába egy banánt egy osztálynyi fiatal férfi előtt.

Az énekesnőt 10 ezer egyiptomi font (150 ezer forint) pénzbírsággal is sújtották a börtön mellett. Az ítélet egyelőre első fokú, fellebbezni lehet ellene. Ugyanekkora büntetéssel sújtották a klip rendezőjét is. Az énekesnőt november 17-én tartóztatták le állítólagos lakossági panaszok nyomán, és első lépésben hét nap elzárásra ítélték. 

Nem egy leányálom egyiptomi popsztárnak lenni

Sima nem az első előadó, akire lesújtottak az egyiptomi hatóságok produkciója tartalma vagy nyilatkozata miatt. A múlt hónapban az Egyiptomi Zenészkollégium eltiltotta a fellépéstől a népszerű Serin Abdelvahab énekesnőt, mert egy koncertjén a Nílus szennyezettségére utaló kijelentést tett. Ugyancsak novemberben egy libanoni énekesnőt dorgálásban részesítettek, mert sortban lépett színpadra. Felszólították, hogy a jövőben „az egyiptomi hagyományokat és szokásokat figyelembe vevő” öltözetet viseljen. Májusban egy hastáncosnőt és egy operatőrt állítottak bíróság elé „szabadosságra való felbujtás” címén egy zenés klip miatt.

Címlap

top