Szabadidő

Profi műlábat kapott a kutya, akit egy őrült férfi karddal csonkított meg

A világon elsőként különleges, futókra tervezett profi műlábat kapott egy thaiföldi kutya. Cola öt perc után megszokta az új és szuper végtagjait.

Cola, a kétéves keverék kutya két mellső lábának high-tech protézisei ugyanolyan anyagokból készültek, mint amilyenekből a paralimpikonokét is gyártják – közölte kedden egy helyi állatvédelmi szervezet.
Cola december elsején kapta meg műlábait, amelyekkel öt perc múlva már ugyanúgy játszott és futott, mint a többi kutya – mondta John Dalley, a szervezet vezetője.

Cola még 2016-ban:

A kutya mellső lábait hathónapos korában egy dühöngő bangkoki férfi vágta le karddal, mert megrágta a cipőjét. Az állatot Dalley felesége vette magához, aki tíz évvel korábban veszítette el lábait vérmérgezés miatt. Amikor megkapta saját lábprotéziseit, akkor döntött úgy, hogy Cola számára is készíttet.

Cola, az új műlábaival: 

Fotó: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

A protézisek a Phuketen lévő Skandináv Ortopéd Laboratóriumban készültek. Bengt Soderberg, a gyártó cég tulajdonosa szerint kifejlesztésük egy éven át tartott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top