Szabadidő

Bekerült az Oscar-döntőbe a Testről és lélekről

Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről rákerült arra a kilences listára, amelyből az öt Oscar-jelöltet, majd a győztest is kiválasztják.

Az Amerikai Filmakadémia idén 92 filmből választotta ki a szűkített listán szereplő kilencet, amelyből január közepén az intézmény által felkért bizottságok választják ki a végső jelölteket, általában ötöt. A végső jelölteket január 23-án jelentik be, az Oscar-gálát március 4-én rendezik.

Borbély Alexandra a Testről és lélekről című filmben (forrás: Mozinet)

Borbély Alexandra a Testről és lélekről című filmben (forrás: Mozinet)

A legjobb idegen nyelvű filmek között szerepel még Fatih Akin török származású német rendező Aus dem Nichts című krimije, a Szeretet nélkül című orosz dráma, az Una Mujer Fantástica című chilei film, az Arany Pálma-díjas svéd szatíra, A négyzet, az izraeli Foxtrot, a libanoni The Insult, a szenegáli Felicité és a dél-afrikai The Wound.

Két évvel ezelőtt Nemes Jeles László Saul fia című filmje kapta a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját. A Testről és lélekről legutóbb az Európa Filmdíjra volt esélyes több kategóriában, a női főszereplő, Borbély Alexandra meg is nyerte a díjat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top