Szabadidő

Digitális varázspálcával tervezhetsz 3D-nyomtatott tárgyakat

A 3D-nyomtatás jópofa dolog, de eddig némi mérnöki szemléletre is szükség volt ahhoz, hogy valaki érdemben használhassa a technológiát. Ennek vége, egy új ötlettel szó szerint a levegőbe rajzolhatjuk, amit létre szeretnénk hozni.

A Yeehaw Wand nevű eszközről a fejlesztői azt állítják, hogy a jelenlegi leggyorsabb és legkönnyebb módja, hogy 3D-nyomtatással létrehozható tárgyakat tervezzünk. Ráadásul nincs hozzá szükség programozói vagy 3D-grafikusi ismeretekre sem.

Egyszerűbb, de akár bonyolultabb tárgyakat is létre lehet hozni a digitális „varázspálca” segítségével (Forrás: Yeehaw 3D)

A felhasználónak mindössze egy okostelefonra vagy egy táblagépre van szüksége, és már indulhat is a móka. A jobb kifejezés híján pálcának nevezett, valójában kisméretű pingpongütőre hajazó eszközt mozgatva rajzolhatunk, az eredményt a táblagép képernyőjén megjelenő négyzetrács előtt láthatjuk, a való világra rávetítve. Így akár barátainknak is megtervezhetjük a hozzájuk legjobban illő nyakláncot vagy karkötőt.

Az eszközhöz tartozó applikációt természetesen összekapcsolhatjuk egy 3D-nyomtatóval is – egy ilyen eszközt ma már egy jobb, hagyományos nyomtató áráért is beszerezhetünk –, így azonnal létre is hozhatjuk a kreációnkat. De természetesen el is menthetjük a tervet, és akár egy profi műhelybe is elvihetjük, hogy ott alkossák meg egy nagyobb teljesítményű 3D-nyomtató segítségével.

A Yeehaw Wandot fejlesztő Yeehaw 3D nevű cég a Kickstarter közösségi adománygyűjtő oldalon gyűjtötte össze a pénzt. Az ötlet láthatóan sokak fantáziáját beindította, a kitűzött 25 000 dollár helyett ugyanis több mint 60 ezret dobtak össze a Kickstarter látogatói. Arról egyelőre nincs információ, hogy mikortól és mennyiért lehet majd kapni a „varázspálcát”, de biztosak vagyunk benne, hogy legkésőbb a jövő év során már Magyarországon is megjelennek majd ezek a furcsa kreatív eszközök.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top