nlc.hu
Szabadidő

3D nyomtató műlábas pitbull

Járni és bízni tanul újra Luna, a kutyaviadalra kényszerített kedves pitbull

Új gazdijánál tanul újra járni a kutyaviadalra kényszerített végtaghiányos pitbull.

Luna, a végtaghiányos pitbull súlyosan megsérült, és hiányzott a mellső lába is, amikor 2019-ben elhagyatva találtak rá egy udvaron. Tragikus módon a szegény kiskutyát kutyaviadalra kényszerítették, mielőtt eredeti gazdái kidobták.

Szerencsére megmentették, és végül a 27 éves nővér, Bri-Wilson Sommers és családja örökbe fogadta. Lunának ekkor már körülbelül egy hónapja hiányzott a lába, és annyira gyenge volt, hogy „csak a postaládáig tudott elmenni és vissza”. Luna elkezdte húzni a mellső mancsát is a megmaradt lábán, ami sebeket okozott. Sokat kellett tehát tenni azért, hogy Luna meggyógyuljon,

 „Luna egy ideig remekül teljesített, 2021 őszén azonban azt vettük észre, hogy az állóképessége csökkenni kezdett. A pitbullok annyira nehezek, hogy túl nagy súly nehezedett a megmaradt vállára. Gyakran kificamította a vállát, és ismét húzta a mancsát.”

Bri 2022 áprilisában talált egy céget, akik 3D-és nyomtatással foglalkoztak, és lábprotézist gyártottak a kutyának. Az eszköz nem volt olcsó, ezért barátaik  és családtagjaik is beszálltak, hogy ki tudják fizetni Luna protézisét, Bri pedig elkezdte filmezni a felépülési folyamatát, hogy megmutassa, hogyan van Luna.

Bri-Wilson Sommers elmondta, hogy a 3D-nyomtatott műláb „új életet” adott a hatéves kutyának. „Most akár két mérföldet is tud sétálni, és hétről hétre egyre jobb és erősebb lesz” – mondta az új gazdi.

Bri hozzátette: „Luna a legkedvesebb és leginkább védelmező kutya. Ha valakinek rossz napja van, ott van és vigyáz rád.”

Sajnos a pitbullok gyakran esnek áldozatául a kegyetlen kutyaviadaloknak. Ahogy  Meatloaf  is, akit csalikutyának használtak kutyaviadalokon, rossz állapotáról árulkodott számos bőrfertőzése is, amely mellett még rühességét és fülgyulladását is kezelték. Szerencséjére ő jószívű befogadókra talált.

Pitbull

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top