nlc.hu
Szabadidő
A fél ország Foltost kereste heteken át, csak sok száz kilométer után került elő a kutya

A fél ország Foltost kereste heteken át, csak sok száz kilométer után került elő a kutya

Meglett a szökevény.
Foltos,

Heteken át macska-egér játékot űzött üldözőivel. Az utolsó pillanatban mindig sikerült kereket oldania. Foltos, a másfél éves kan keverék eb az elmúlt 3 hétben csaknem a fél országot bejárta. Mint a Tények Plusz riportjában elhangzott, hajtóvadászat indult azért, hogy befogják.

Nyomon követésére egy csoport is létrejött az interneten, ahová a követői a róla készült fotókat töltötték fel. Heteken át a fél ország izgult miatt, mivel lehetetlen volt elkapni a félénk, okos, de ravasz négylábút.

Foltos a Balaton környékén tűnt fel először. Siófokról Enying felé ment, majd 3 nappal később Polgárdin át elérte Székesfehérvárt. Onnan Velence, Érd és Budafok következett. Végül a főváros 17. kerületében kötött ki. Mire elkapták, sok száz kilométert tett meg.

“Valószínűleg neki valamilyen célja van. Azok a kutyák, melyek ennyire célirányosan és ekkora távokat megtesznek, azok valószínűleg haza igyekeznek” – mondta el Szabó Trixi, a Chipet Csapat Kutyamentő Egyesület elnöke, aki több menhely munkatársával napokig próbálta befogni Foltost. 

Az azonosításhoz szükséges chip nem volt benne. Sokan próbálták kideríteni, ki lehetett a gazdája. “Arra tudunk gondolni, hogy esetleg hajtókutya lehetett. Balaton környékén nagyon sok vadászat zajlik, és esetleg onnan szabadult el a kutya. Csak nagyon furcsa, hogy nem keresi senki” – jegyezte meg Szabó Trixi.

Végül egy telephelyen fogták el Foltost, aki jelenleg egy 17. kerületi menhelyen van karanténban. Ha minden rendben lesz vele, gazdát keresnek neki.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények Plusz – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top