nlc.hu
Család

Két év után talált egymásra a kutya és gazdája

Megható pillanatok: két év után talált egymásra a kutya és gazdája

Többen is segítettek abban, hogy Hamm visszakerüljön a családjához.

Jasmine Noffsinger és testvére éppen hazafelé tartott, amikor meglátták, hogy egy lesoványodott kutya baktat az út szélén. Meg is álltak egy közeli parkolóban, és odahívták magukhoz. „Kiszálltam a kocsiból, és ő teljes sebességgel rohant felém. Ez volt a legaranyosabb dolog, amit valaha láttam.”

Miután a kutya bepattant melléjük az autóba, elvitték az állatorvoshoz. Itt kiderült, hogy van mikrochipje, de sajnos  ott helyben nem tudták lekérdezni a szükséges információkat, más úton sikerült hozzáférést szerezni az adatbázishoz. A mikrochipes cég szerint a kutyát Hammnek hívják, és gazdái lakcíme alapján 2021 februárja óta jó messzire elbarangolt, egészen pontosan 450 mérföldre (kb. 725 kilométerre) találtak rá otthonától.

Időközben természetesen értesítették családját is. „Amikor elmondtam a gazdájának, hogy nálam van Hamm, azonnal sírni kezdett, szinte sokkos állapotban volt, és nem hitte el, hogy nálam van” – mondta Jasmine Noffsinger, aki a kutya gazdájával, Patricia DeWittel abban állapodott meg, hogy félúton találkoznak. „Amikor megálltak, Hamm egyenesen hozzájuk rohant, és bepattant az autójukba” – mesélte Hamm megtalálója, aki azóta is tartja a kapcsolatot a kutya gazdáival. 

Jasmine Noffsinger szerint történetük jól példázza azt, hogy miért érdemes azonosítót ültetni kedvenceikbe, és nem szabad feladni akkor sem, ha úgy tűnik, hogy az adatok valamiért elvesztek. 

Gazdi találkozik elveszett kutyájával

Fotó: Jasmine Noffsinger/TikTok

(via The Dodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top