nlc.hu
Család

Két év után került elő az elveszett kutya

Két év után került elő az elveszett kutya, ez vezetett nyomra

A mikrochipnek köszönhetően találták meg a mopsz gazdáját.
Michael Mitchell és a két év után előkerült mopsz kutyája, Sven

Egy idahói férfinek két évvel ezelőtt tűnt el a kutyája, de most újra találkozhatott kedvencével.

Maja Rellaford, az Idaho Falls-i állatfelügyelet munkatársa elmondta, hogy egy nőhöz kellett kimennie, mert bejelentést tett, hogy egy mopsz bóklászik a háza környékén.

A nő megkérdezte a szomszédokat, de senki sem tudta, kié lehet a kutya. Így végül az állatfelügyelő megnézte, van-e mikrochip a kutyában, és miután sikerült jeladót találnia, leolvasta: kiderült, hogy a kutya neve Sven, 7 éves, a gazdája pedig az Idaho Fallsban élő Michael Mitchell.

A férfi szinte sokkot kapott, amikor felhívták, hogy megtalálták a kutyáját, mert soha nem gondolta volna, hogy két év után megtalálják. Annak idején tűvé tették a környéket, végigjárták az állatmenhelyeket és felhívásokat tettek közzé a Facebookon, de miután három hónap elteltével sem került elő a kutya, letettek arról, hogy valaha is viszontláthatják.

Most viszont Sven és Mitchell is nagyon boldognak tűnt, hogy újra együtt vannak. Azt nem tudni, hogy az eb hol töltötte az elmúlt két évet, de nyakörv volt rajta és jó húsban volt, vagyis valaki biztosan gondoskodott róla.

„Az, hogy visszakaptuk, maga a csoda. Annyira hálás vagyok. Nagyon hiányzott. Mindig imádkoztam és reméltem, hogy akárhol is van, éljen jól és legyen boldog, de nagyon hiányzott – mondta a kutya gazdája. – Nagyon-nagyon fontos, hogy kapjanak mikrochipet az állatok, mert ez családokat képes újraegyesíteni.”

Korábban írtunk egy texasi kutyáról, aki – szintén a mikrochipnek köszönhetően – 10 év után került vissza a gazdáihoz.

(UPI)

(Kiemelt kép: Facebook/Idaho Falls Animal Shelter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top