nlc.hu
Szabadidő

Nikki, a plüssállattal sétáló kóbor kutya megható története

Megható történet: esőben sétálva, plüssállattal a szájában fotóztak le egy kóbor kutyát

Nikki története különleges, de sok kutya van, ami hozzá hasonlóan jobb sorsot érdemel.

Nikki, a német juhászkutya hónapokat töltött Detroit utcáin, mielőtt két állatvédő szervezet megmentette volna. A kutya valószínűleg gazdája halála miatt került az utcára.

„Kaptam néhány üzenetet és fotót róla, amint az esőben cipeli a szájában a plüssállatát. Egyszerűen szívszorító volt” – nyilatkozta Gail Montgomery, az Almost Home Animal Rescue League társalapítója. Ezután felvette a kapcsolatot a South Lyon Murphy Lost Animal Recovery nevű szervezettel, hogy segítsenek befogni szegény Nikkit. 

Sajnos kiderült, hogy több egészségügyi problémája van, többek között szívférgesség miatt kellett kezelni, és sok idegen tárgyat, például zacskómaradványokat is találtak a gyomrában. „Nagyon stresszes volt, olyan sok időt töltött az utcán, hogy az komoly hatással volt az egészségére is” – tette hozzá.

Nikki azóta ideiglenes gazdákhoz került, és a törődésnek köszönhetően láthatóan sokkal jobban érzi magát a bőrében. „Már nincs szüksége a plüssállatára, hiszen ott vannak neki a gazdái, akikhez odabújhat. Persze még mindig gyakran alszik vele, de már nem olyan nélkülözhetetlen számára, mint amikor az utcán kellett élnie.”

Német juhász

Képünk csak illusztráció (Fotó: Pexels)

Az Almost Home társalapítója, aki a lányával együtt indította el a nonprofit szervezetet, azt szeretné, ha Nikki története arra inspirálná az állatbarátokat, hogy gondoljanak azokra a háziállatokra, amelyek történetéből nem lesz hír, de ugyanúgy szükségük van a segítségünkre. „Nem Nikki az egyetlen kóbor kutya Detroitban, az, hogy az esőben, szájában a plüssállatával fotózták le, amiatt fogta meg a története az embereket” – nyilatkozta Gail Montgomery.

(via People)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top