nlc.hu
Szabadidő

Delon, a rendőrkutya

Kidobták, súlyos beteg lett, majd autó ütötte el, végül ígéretes rendőrkutya lett belőle

Megjárta a poklot, de ma már a rendőrség állományát erősíti.

Delon, a német juhász–malinois keverék tavaly még az út szélén kóborolt a testvérével, amikor valaki észrevette, és felvette őket az autójába. A két kis állat teljesen lesoványodva, szörnyű állapotban került a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványhoz. Ott ugyan már biztonságban volt, ám a négylábú viszontagságai még nem értek véget. Súlyos beteg lett: megkapta a parvovírust, amelyben kis híján elpusztult.

Delon, rendőrkutya,

Kölyökként kidobták Delont, ma már hivatalosan is rendőrkutya – Fotó: Zsaru Magazin via police.hu

Ezután az ideiglenes gazdájához, Osztotics Mariann őrmesterhez került, aki meglátta Delonban a lehetőséget, és elkezdte képezni. “Már korán észrevettem, hogy nagyon apportos kutyus. Imád labdázni. (…) Vittem vasútállomásra, hidakra, hogy megnézzem, miképp reagál a mélységre, magasságra. Kiválóan vette az akadályokat, nem félt. (…) Már kölyökként megtanulta az engedelmességet. (…) Úgy gondoltam, kiváló munkakutya válna belőle akár egy fegyveres testületnél is. (…) Hamar megtanulta az őrző-védő alapokat. Még a lövéstől sem félt” – mesélte a Zsaru Magazinnak.

Delon ma már remek párost alkot az új gazdájával, Varga Zsolt főtörzsőrmesterrel, és hivatalosan is rendőrkutya lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top