nlc.hu
Család

Első napján eltűnteket talált a rendőrkutya

Első munkanapján megtalálta az eltűnt anyát és kislányát Max, a rendőrkutya

Élete első éles akciójában vett részt a rendőrségi kutya, és rögtön az eltűnt anya és gyermek nyomára akadt.

Max, a rendőrkutya augusztus 1-jén állt szolgálatba először a walesi Dyfed-Powys rendőrségen. A kétéves német juhász rendőr társával, Peter Lloyddal a közeli hegyekbe indultak, hogy megkezdjék első közös műszakukat.

Aznap reggel a rendőrség riasztást kapott, hogy egy édesanya és a kislánya eltűnt. A nőről két napja senki nem tudott semmit, telefonja ki volt kapcsolva, ami egyáltalán nem vallott rá, így azonnal nagyszabású keresőakciót indítottak.

Első munkanapján megtalálta az eltűnt anyát és kislányát Max, a rendőrkutya

Első munkanapján megtalálta az eltűnt anyát és kislányát Max, a rendőrkutya (Fotó: Dyfed-Powys Police)

Ebben a keresésben vett részt Max is, mivel hatalmas területet kellett átfésülni. Végül kora délután Max odavezette a rendőrjárőrt arra a helyre, ahol rátaláltak az anyára és a kislányára. Egy meredek szakadékban voltak, és úgy tűnt, hogy régóta nem tudnak onnan kijutni.

Miután kimentették őket a szakadékból, a hegyi mentők orvosa megvizsgálta őket. Szerencsére nem esett bajuk, de nagyon átfáztak. A keresésben részt vevők összehangolt munkájának, és természetesen Max ügyességének köszönhetően megmenekültek.

(Unilad)

Bámulatos dolgokra képesek a rendőrkutyák:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top