Szabadidő

Egyesével számolt meg 1,2 millió pénzérmét a banktisztviselő

A banktisztviselő azt mondja, élvezte a feladatot. Elképesztő idegrendszere lehet...

Egy német kamionsofőr három évtizeddel ezelőtt kezdett aprópénzeket gyűjteni, 1 és 2 pfenninges címletekben. Összesen mintegy 1,2 millió pénzérme gyűlt így össze, melyet a család, a férfi idén bekövetkezett halála után örökölt meg.

Bár a német márka már 2002 óta nincs forgalomban, Németország központi bankja, a Bundesbank a mai napig is beváltja. A család ezért bevitte az egyik oldenburgi bankfiókba a mintegy 2,5 tonnányi aprópénzt, hogy euróra váltsák.

Fotó: Thinkstock

Bár a bankban vannak olyn gépek, melyek gyorsan képesek megszámolni nagy mennyiségű aprópénzt, ebben az esetben ez lehetetlen volt, mivel a pénzérmék egy része rossz állapotban volt, vagy össze volt ragadva. Egy banktisztviselő, Wolfgang Kemereit egyesével számolta meg a leadott pénzérméket. A számlálást beiktatta a napi feladatai közé és így végül több mint 6 hónap alatt végzett vele. 

„Minden egyes érmét a kezemben tartottam. Nagyon élvezem az ilyen dolgokat, így ebben az értelemben nem volt probléma” – nyilatkozta utóbb a férfi.

A család végül az aprópénzért megkapta az őket megillető 8000 eurót, vagyis mintegy 2,5 millió forintot.

Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top