Szabadidő

Tenki Rékával és Nagy Ervinnel jön a Mária Terézia-film

Igaz, a magyar színészek csak mellékszerepet játszanak az év elején érkező, kétrészes Mária Terézia-tévéfilmben.

Január 5-én és 6-án tűzi műsorra a Duna Televízió a magyar, a szlovák, a cseh és az osztrák közmédia által közösen készített, Mária Terézia című filmet. A Mária Terézia születésének 300. évfordulója alkalmából készített minisorozatot Miroslava Zlatníková forgatókönyve alapján az Egyesült Államokban élő, temesvári születésű Robert Dornhelm rendezte.

Marie-Luise Stockinger egy 2015-ös színielődásban (fotó: Stefan Smidt, www.fotosmidt.at)

Marie-Luise Stockinger egy 2015-ös színielődásban (fotó: Stefan Smidt, www.fotosmidt.at)

Mint a rendező elmondta, a forgatás során a különböző nemzetiségű színészek mind a saját anyanyelvükön játszottak. Ettől a történelmi filmekben gyakran dolgozó rendező kezdetben tartott, végül azonban szerinte működött a módszer.

A kétszer száz perces film Mária Terézia fiatalkorától császárnővé koronázásán keresztül követi végig az uralkodó sorsát egészen magyar királynővé választásáig. A címszerepet az osztrák Marie-Luise Stockinger alakítja; mellette cseh, szlovák, osztrák és magyar színészek is szerepet kaptak, köztük Tenki Réka, Nagy Ervin, Rátóti Zoltán és Adorjáni Bálint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top